Gemeente Kapelle

Gemeente Kapelle dag en nacht open!

Geen wachttijden, geen gesloten deur en ook nog eens erg gebruiksvriendelijk . . . de voordelen van de gemeentelijke website liegen er niet om.

Via het internetloket zijn uittreksels aan te vragen uit de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) die nodig zijn voor inschrijving voor een school of voor een huwelijksaangifte/registratie van een partnerschap. De webwinkel biedt verder mogelijkheden aanvragen te doen voor een attestatie de vita (een bewijs van in leven zijn nodig voor een uitkering, levensverzekering en pensioenuitkering) en een bewijs van Nederlanderschap.

Gaat u verhuizen binnen de gemeente? Dan kunt u dit gemakkelijk en snel regelen via onze website. Op www.kapelle.nl is de webwinkel ingericht, daar kunt u uw binnengemeentelijke verhuizing aan ons doorgeven. Om via internet een verhuizing binnen de gemeente te kunnen doorgeven heeft u een zogenaamde DigiD inlogcode nodig. DigiD (spreek uit: 'Diegiedee') staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. Op aanvraag ontvangt u van DigiD hiervoor een inlogcode. Voortaan kunt u met één inlogcode terecht bij elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen. U kunt deze aanvragen via www.digid.nl of via de webwinkel van onze website.

U ontvangt binnen enkele dagen dan een activeringscode waarmee u dan uw eigen Digid inlogcode kunt activeren. Heeft u al een DigiD inlogcode dan kunt u uw verhuizing (binnen de gemeente Kapelle) meteen doorgeven via onze website. Ook kunt u via de webwinkel diverse uittreksels aanvragen.