Gemeente Westvoorne


Westvoorne op weg naar ouderenproof

Het project Ouderenproof is een methode waarbij mensen van 55 jaar en ouder meepraten over hun eigen leef- en woonomgeving.

Begin 2007 is het eindrapport "Westvoorne op weg naar ouderenproof" opgesteld. In de eindrapportage staan 86 aanbevelingen die senioren hebben gedaan om hun woon- en leefomgeving te verbeteren. De "Controle- en Adviescommissie Ouderenproof (CAOW)", met daarin oud-leden van de themawerkgroepen, adviseert de gemeente over het te ontwikkelen en uit te voeren beleid voor de 55-plussers. Ook ziet de CAOW er op toe dat dit opgestelde beleid in uitvoering wordt genomen.

Voor de aanpak van de 86 aanbevelingen in het eindrapport staat drie jaar. Binnen deze termijn moeten alle aanbevelingen in het gemeentelijke beleid hun plaats hebben gevonden. Tot voor kort was echter een ruime achterstand op de planning ontstaan. Door voortschrijdend inzicht en door aanbevelingen te koppelen aan al in ontwikkeling zijnde beleid is deze achterstand nu te niet gedaan. In een periode van 21 maanden zijn nu 50 van de totaal 86 aanbevelingen definitief uitgevoerd.

Voor meer informatie over dit project kunt u bellen met de gemeente, telefoonnummer 0181-408093 of kijken op de site van de CAOW, www.caow.nl.