Bredeschool.nl

Servicecentrum Scholenbouw zoekt scholen in aanbouw

dinsdag 25 november 2008

Sinds donderdag 20 november is het Servicecentrum Scholenbouw operatief. Het centrum dat scholen en gemeenten adviseert over de aanbesteding bij scholenbouw, zoekt projecten.

Het Servicecentrum Scholenbouw (SCS) ontwikkelt en verspreidt kennis over geïntegreerde aanbestedingsprojecten bij het bouwen van scholen. Bij de bouw van een school worden er verschillende fasen doorlopen van het echte bouwen tot het regelen van het beheer. Bij geïntegreerde aanbesteding zijn alle fasen in één aanbestedingscontract samengebracht. Dit levert aanzienlijk voordelen op. Zo kan er kan er een breed pakket aan huisvestingsdiensten ontstaan met een goede prijs- en kwaliteitsverhouding.

Het bouwen van een school roept nogal wat vragen op? Welke beheersvorm gaat u toepassen? En hoe bouwt u duurzaam? Welke gebruikers gaan samenwonen in het gebouw? Zijn er marktpartijen die willen samenwerken en u een contract kunnen aanbieden waarin bouw en beheer zijn opgenomen? Veel brede scholen in aanbouw of verbouw krijgen te maken met deze vragen. Het SCS kan u helpen deze vraagstukken op te lossen.

Gemeenten en schoolbesturen in het primair- en voortgezet onderwijs die hun scholenbouwproject innovatief willen aanbesteden, kunnen ondersteuning krijgen van het SCS. Het gaat om alleenstaande schoolgebouwen, maar ook multifunctionele accommodaties of combinaties met woningbouwcorporaties. Belangrijk is dat er nog geen architect is geselecteerd of aanbesteding heeft plaatsgevonden. U kunt u aanmelden of meer informatie opvragen via de website www.scsb.nl of bellen met 070 - 315 33 55.

Het SCS is een initiatief van de VNG, de ministeries van Financiën en OCW en onderwijsorganisaties.