Provincie Limburg

Persberichten

Koninklijke onderscheidingen voor drie bestuursleden van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen
Gouverneur L.J.P.M. Frissen heeft op maandagavond jongstleden als oud-voorzitter en thans beschermheer van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) de versierselen die horen bij een koninklijke onderscheiding overhandigd aan de heer F.P. Huynen, de heer J.H.M.F. Lemmens en de heer J.H.J. van Nuenen. De drie bestuursleden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun langdurige en belangrijke verdiensten op muzikaal gebied.

De heer Huynen uit Simpelveld is sinds 1972 als vrijwilliger actief voor Muziekvereniging TOG Welten. Hij was onder meer dirigent, medeoprichter en muzikaal leider van de Waltine Kapel en bestuurslid van deze vereniging. Op dit moment is hij vervangend dirigent van het Jeugdorkest Welten en lid van de muziekcommissie. Sinds 2002 maakt hij deel uit van het bestuur van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. Hij is lid van de commissie Jeugdbeleid en ook binnen deze bond actief betrokken bij het stimuleren en mobiliseren van jong talent.

De heer Lemmens uit Nuth is sinds 1998 bestuurslid van de LBM. Hij is onder meer lid van de commissie Concertwedstrijden en lid van de Commissie Wedstrijd Concoursreglementen. Hij was intensief betrokken bij de vernieuwing van het concoursreglement. Bovendien is hij afgevaardigde in de landelijke Stichting Federatie Katholieke Muziekbonden (FMK).
Van 1984-2006 was de heer Lemmens bestuurslid (onder meer secretaris en voorzitter) van Fanfare Sint Caecilia Schimmert. Sinds 2003 is hij penningmeester van de Stichting Dag van de Blaasmuziek.

De heer Van Nuenen uit Venray is vanaf 1987 bestuurslid van de LBM. Hij is verantwoordelijk voor de organisatie en begeleiding van de bondsconcoursen. Bovendien is hij lid van de Commissie van Toezicht, de Werkgroep Portofolio en de Commissie Concertwedstrijden. Daarnaast is de heer Van Nuenen sinds 1996 voorzitter van het bestuur van de Vereniging van Oud-medewerkers van Xerox Venray.

De Gouverneur overhandigt de versierselen aan deze bestuursleden tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen op 24 november 2008 om 20.30 uur (locatie: de Zaal, St.Antoniusstraat 2 te Heythuysen).

25-11-2008 11:35