Travel Unie International Nederland N.V.

AVONTUURLIJK VUOKATTI NIEUW IN WINTERSPORTGIDS HOLLAND INTERNATIONAL

Rijswijk, 20 november 2008 â Als eerste touroperator op de Nederlandse reismarkt, biedt Holland International het Finse Vuokatti aan. Deze sneeuwzekere wintersportbestemming heeft een plek gekregen in de Wintersportgids 2008/2009. Vuokatti ligt net onder Lapland en leent zich bijzonder goed voor een avontuurlijke wintersportvakantie. Skiën, snowboarden en langlaufen kunnen worden afgewisseld met een rendier-, husky- of sneeuwscootersafari, te midden van indrukwekkend natuurschoon. Ook ijsvissen, wakduiken en een bezoek aan de traditionele Finse sauna behoren tot de mogelijkheden. Holland International komt hiermee tegemoet aan de toenemende vraag naar Finland als wintersportbestemming.

Groeibestemming
Naast de traditionele wintersportbestemmingen zoals Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland, biedt Holland International haar klanten ook wat minder bekende bestemmingen aan, zoals Finland. Het land is een echte groeibestemming door de toenemende vraag naar hooggelegen sneeuwzekere bestemmingen. Naast Vuokatti biedt de touroperator nog drie plaatsen aan in Finland, waaronder Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland en woonplaats van Santa Claus. Vuokatti werd voorheen alleen door specialisten aangeboden, maar nu dus ook door touroperator Holland International. De touroperator heeft Finland overigens al sinds 15 jaar in haar wintersportprogramma.

Wintersport blijft populair
Wintersport blijft een gewilde vorm van vakantie. Jaarlijks gaan circa 1,1 miljoen Nederlanders op wintersportvakantie waardoor het een belangrijke markt is voor Holland International. De touroperator geeft elk jaar een uitgebreide wintersportgids uit.