Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 25-11-2008

Bromfietser onderuit

HOOGEVEEN Maandagochtend is een 16-jarige bromfietser uit Hoogeveen op de kruising tussen de Zuidwoldigerweg, de Jos van Aalderenlaan en de Bethesdastraat onderuit gegaan. De jongeman wilde de kruising oversteken in de richting van de Bethesdastraat en verleende daarbij te laat voorrang aan een 72-jarige automobilist uit Hoogeveen. Door een remactie ging de bromfietser onderuit. De 16-jarige jongeman hield een aantal pijnlijke plekken over aan het ongeval. De bromfiets raakte beschadigd. Beide bestuurders moesten een blaastest ondergaan. Ze hadden allebei niet gedronken. (08-194436)

Eenzijdig verkeersongeval

VEENHUIZEN Maandagavond heeft op de Dominee Germsweg een éénzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Een 37-jarige automobilist uit Assen raakte in een flauwe bocht de macht over het stuur kwijt en schoot rechtdoor. De automobilist verklaarde dat hij niet had geremd voor de bocht. Door een te hoge snelheid raakte hij vervolgens de macht over het stuur kwijt. De automobilist raakte een boom en kwam in een veldje tot stilstand. De man raakte niet gewond en werd door omstanders opgevangen. (08-194706)

Ongevallen met letsel

HOOGEVEEN Maandagavond is op de Wolfsbosstraat een 65-jarige vrouw uit Hoogeveen door een aanrijding gewond geraakt. De vrouw reed op haar fiets over de Wolfsbosstraat en werd aangereden door een 45-jarige automobilist uit Hoogeveen. De automobilist kwam uit de richting van de Spechtlaan en reed richting de kruising tussen de Wolfsbosstraat met de Tamboerlaan. De man verleende op het kruispunt geen voorrang aan de vrouw. Hierdoor ontstond de aanrijding. De vrouw werd per ambulance naar het Bethesda ziekenhuis gebracht. Haar fiets raakte beschadigd. De automobilist raakte niet gewond. (08-194450)

EMMEN Maandagmiddag is op de Laan van de Marel een 6-jarig jongentje uit Emmen licht gewond geraakt doordat hij tegen een laadklep van een verhuiswagen fietste. De verhuiswagen stond op de Laan van de Marel geparkeerd. Omdat de vrachtauto werd ingeladen stond de laadklep omlaag. Het jongentje zag deze over het hoofd en fietste er tegenaan. Hierdoor liep hij letsel op aan zijn gezicht. Het jongentje hoefde niet naar het ziekenhuis, maar ging ter controle naar de huisarts. (08-194556)

UFFELTE Maandagmiddag is op de Liezenveen een 12-jarig meisje uit Uffelte door een aanrijding zwaar gewond geraakt. Het meisje fietste over de Liezenveen en had geen voorrang verleend aan een voor van haar rechts komende bestelauto. De bestelauto werd bestuurd door een 37-jarige man uit Uffelte. Het meisje werd per traumahelikopter naar een ziekenhuis in Zwolle overgebracht. Op dit moment is niets bekend over het letsel van het slachtoffer. (08-194570)

Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 20-jarige automobilist uit Hoogeveen op de Baarlelaan aangehouden. De man werd ter controle aan de kant gezet en moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man scoorde aan de hand van een ademanalyse 105 ug/l (0,24 promille). Met een proces-verbaal en een rijverbod van een uur op zak, werd de man heengezonden. (08-194707)

Aangifte van diefstal trilplaat

ASSEN Maandagmiddag heeft een 44-jarige man uit Zuidwolde aangifte gedaan bij de politie van diefstel van een trilplaat. De trilplaat stond op een afgesloten terrein aan de Plesmanstraat gestald. Onbekenden hebben zichzelf de toegang verschaft tot het terrein en hebben de trilplaat weggenomen. De politie heeft de aangifte in behandeling. (08-194636)

Man aangehouden op verdenking van heling

EMMEN De politie heeft maandagavond een 28-jarige man uit Emmer Compascuum aangehouden op het Cobrahof. Hij wordt verdacht van heling. Agenten troffen de man aan op het Cobrahof en zagen dat de man een fiets in de kofferbak van zijn auto had liggen. De man verklaarde dat hij de goed uitziende fiets voor 50 euro had gekocht. De agenten vertrouwden de zaak niet en hielden hem aan terzake heling. Na verhoor op het politiebureau bekende de man. Hij kreeg een bekeuring van 220 euro en mocht het politiebureau verlaten. De fiets werd in beslag genomen. (08-194691)

Benzinedief eindigt in de sloot

PEIZE Maandagmiddag is een 24-jarige man uit Kantens met zijn personenauto in een sloot beland naast de Achteromweg. De man had eerder op de middag getankt bij een tankstation aan de Hornweg en niet betaald. Een 56-jarige medewerker van het tankstation zette de achtervolging in. De medewerker staakte op den duur de achtervolging door de hoge snelheid. Op de Achteromweg trof de medewerker de 24-jarige automobilist aan in zijn auto in een sloot. De man was door de hoge snelheid de macht over het stuur kwijt geraakt. De 24-jarige man moest per ambulance naar het Martini ziekenhuis in Groningen worden gebracht. In het ziekenhuis werd de man door de politie aangehouden. De politie heeft de zaak in behandeling. De medewerker van het tankstation heeft aangifte van diefstal gedaan. (08-194571)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.