Gemeente Dongeradeel



---

Wet Geluidhinder

Ontwerp-besluit vaststelling hogere grenswaarde Birdaarderstraatweg 82 te Dokkum

Burgemeester en wethouders willen medewerking verlenen aan de totstandkoming van een school (J.J. Boumanschool) aan de Birdaarderstraatweg 82 te Dokkum. De voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder voor wat betreft wegverkeerslawaai bedraagt 48 decibel. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat het geluidsniveau op de gevel van de school 56 decibel zal bedragen. Hiervoor is een verzoek hogere waarde grenswaarde ingediend. Burgemeester en wethouders zijn van plan om hiervoor een hogere grenswaarde van 56 decibel vast te stellen. Let wel, dit ontwerp-besluit leidt niet tot een toename van de feitelijke geluidsbelasting.

Gelegenheid tot naar voren brengen van uw zienswijze Schriftelijke en mondelinge zienswijzen kunnen vanaf 27 november 2008 t/m 7 januari 2009 worden ingebracht.
Naar voren brengen van zienswijzen
Schriftelijke zienswijzen kunnen door u in de daarvoor aangewezen periode naar voren worden gebracht bij het college van burgemeester en wethouders van Dongeradeel, Postbus 1, 9100 AA Dokkum.

Mondelinge zienswijzen kunnen door u in de daarvoor aangewezen periode naar voren worden gebracht bij het college van burgemeester en wethouders van Dongeradeel. Wij verzoeken u hierover binnen drie weken na publicatie te bellen met de afdeling Milieu, tel. (0519) 298 753.

Stukken ter inzage
Het (ontwerp)besluit en de bijbehorende stukken liggen van 27 november 2008 t/m 7 januari 2009 ter inzage:

1. in het gemeentehuis Koningstraat 13 te Dokkum, gedurende de openingstijden en op verzoek buiten voornoemde uren op de afdeling Milieu;

2. in de Bibliotheek Dongeradeel, Brokmui 62 te Dokkum, gedurende de openingstijden.

Inlichtingen
Voor nadere inlichtingen of voor een mondelinge toelichting op de stukken kunt u zich wenden tot dhr. D. Kroes van de afdeling Milieu, tel. (0519) 298 753.

Kopieën
Iedereen kan tegen betaling bij de afdeling Milieu verzoeken om kopieën van de stukken die ter inzage liggen. Dit kan tijdens de termijn van terinzagelegging.