Saxion Hogescholen
BR>

di 25 november 2008

Saxion zoekt gastgezinnen

Omdat het aantal internationale studenten toeneemt, is Saxion op zoek naar méér gastgezinnen in en rond Deventer. De veelal uit Azië en Afrika afkomstige studenten komen naar Nederland om na hun opleiding in eigen land in Nederland een aanvullende studie te volgen. `Friends of Saxion International Students' wil via gastgezinnen de studenten mogelijkheid bieden om kennis te maken met de Nederlandse samenleving en cultuur.

Een gastgezin biedt de student een plek om gezellig langs te gaan voor een kop koffie. Voor internationale studenten verzorgt Saxion huisvesting. Van een gastgezin wordt dan ook niet gevraagd de student op te nemen in huis. Wel biedt een gastgezin de student een `tweede thuis' waar ruimte is om zich de Nederlandse cultuur eigen te maken. Voor het gastgezin is het contact met de student een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met een andere cultuur.

Het initiatief `Friends of Saxion International Students' is opgezet door een drietal voormalige Saxion medewerkers. Voor aanmelding als gastgezin of voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Durk Hoekstra (telefoon 0575 - 515 245 of e-mail).


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Michiel Doetjes, Saxion, International Office, tel. 0570 - 603 125, e-mail: p.m.doetjes@saxion.nl, of met Durk Hoekstra, `Friends of Saxion International Students', tel. 0575 - 515 245 of e-mail: durkhoekstra@friendsofsaxion.com)