Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 25-11-2008

Politie houdt tweetal aan na bedreiging ex-vriend

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond de klok van 21.45 uur op de Gesworenhoekseweg een 18-jarige Tilburgse vrouw en een 22-jarige inwoner uit Oosterhout aangehouden voor bedreiging. Het slachtoffer, een 20-jarige Tilburgse ex-vriend deed aangifte.

Gisteravond rond 17.30 uur wilde de 18-jarige vrouw spullen ophalen in de woning van het slachtoffer (wijk Het Zand). Tussen het tweetal ontstond een woordenwisseling waarna de vrouw vertrok. Enkele uren later werd er opnieuw aangebeld. Het slachtoffer zag dat de 22-jarige man voor de deur stond. Uit angst vluchtte hij weg. Korte tijd later hoorde hij twee harde knallen. Op dat moment was hij in de
veronderstelling dat er geschoten werd en alarmeerde de politie die een onderzoek instelde. Op de Gesworenhoekseweg troffen agenten het tweetal aan. Onderzoek wees uit dat de knallen afkomstig waren van vuurwerk.

Winkeldieven in de kraag gepakt

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 19.45 uur op de Spoorlaan een 26-jarige Tilburger aangehouden voor winkeldiefstal. De man had bij een supermarkt goederen uit het rek genomen en deze zonder ze bij de kassa af te rekenen meegenomen. Buiten de winkel spraken
medewerkers hem aan en waarschuwde de politie. Agenten namen de man, die onder invloed van alcohol verkeerde mee naar het bureau waar hem een dagvaarding uitgereikt werd.

TILBURG - Agenten namen gistermiddag rond 14.00 uur op het Pieter Vreedeplein een 26-jarige Tilburgse verdachte over van de
bedrijfsbeveiliging van een warenhuis. Medewerkers van de winkel zagen dat de vrouw een jurk uit een rek nam, deze in haar tas stopte en de winkel verliet. Onderzoek wees uit dat ze van drie andere, in de Heuvelstraat gevestigde zaken goederen bij zich had, die van diefstal afkomstig waren. Voorzien van een boete van 310 euro mocht ze na verhoor het bureau verlaten.

TILBURG - Een 43-jarige Bredase vrouw liep gistermiddag in een supermarkt op het Wagnerplein tegen de lamp, nadat medewerkers haar betrapten op winkeldiefstal. Buiten de winkel werd ze aangesproken waarna ze diverse goederen uit haar kleding haalde, die niet bij de kassa waren afgerekend. Gealarmeerde agenten namen de vrouw over van de beveiligingsmedewerkers en namen haar mee naar het bureau. Daar bleek dat ze naar aanleiding van eerdere winkeldiefstallen een toegangsontzegging heeft voor het gehele winkelcentrum.

Minderjarige jongen meldt zich na vechtpartij

HILVARENBEEK - De politie heeft gistermiddag tegen 16.00 uur op het politiebureau aan de Ringbaan Zuid in Tilburg een 16-jarige jongen uit Hilvarenbeek aangehouden voor mishandeling. De jongen had op 07 oktober jl. ruzie gehad op de skatebaan aan de Lange Akker met een even oude plaatsgenoot. Tijdens de ruzie vielen er over en weer woorden waarop de verdachte het slachtoffer schopte en sloeg.

Scholier fietst op fiets van medestudent

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 13.45 uur bij een school in de Reitse Hoevenstraat een 16-jarige Tilburgse jongen aangehouden voor diefstal cq. heling fiets. Een medescholier vond zijn op 21 november jl. gestolen fiets in de fietsenstalling terug en informeerde een beveiligingsmedewerker. De medewerker stelde een onderzoek in, waarna de 16-jarige verdachte zich meldde. Op het bureau verklaarde de jongen de fiets voor 50 euro gekocht te hebben. Hij deed afstand van de fiets waarna de tweewieler terug kon naar de rechtmatige
eigenaar.

Politie arresteert Tilburger voor openlijke geweldpleging

TILBURG - De politie heeft gisterochtend op het politiebureau aan de Karel Boddenweg een 25-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging, gepleegd op 23 juli jl. op de Kruizemuntweg. Het slachtoffer, een 25-jarige stadsgenoot deed aangifte.

Het slachtoffer kreeg op 23 juli jl. in de Kruizemuntweg een
woordenwisseling met de verdachte. Aanleiding daartoe was dat het slachtoffer zijn auto in een parkeervak voor de deur van de verdachte geparkeerd had. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte, samen met anderen de Tilburger met een knuppel sloeg. Het slachtoffer liep daarbij een lichte hersenschudding op. De politie stelt een onderzoek in naar de andere betrokkenen.

Tien bekeuringen binnen een kwartier tijdens rood licht controle

TILBURG - De politie schreef vanmorgen tussen 07.45 uur en 08.00 uur in totaal 10 bekeuringen uit voor het negeren van het rode
verkeerslicht op de Ringbaan Noord. Mede door het gladde wegdek bracht het negeren van het verkeerslicht een extra gevaarszetting met zich mee. De overtreders, voornamelijk automobilisten, kunnen binnenkort een bekeuring van 150 euro op de deurmat verwachten.

Door rood rijden is één van de vijf speerpunten waarop de politie extra controleert. Nog even een stoplichtje pakken kan namelijk dramatische gevolgen hebben. Verkeerslichten staan op gevaarlijke of drukke kruisingen en zijn strak ingeregeld om het verkeer zo vlot mogelijk door te laten stromen. Doorrijders die het gaspedaal wat dieper intrappen om net door rood te schieten, lopen het risico om geconfronteerd te worden met bestuurders die nietsvermoedend bij groen licht optrekken. Gaat het mis, dan levert het niet alleen de bekende beelden op van totaal verwrongen autowrakken, maar vaak ook
(zwaar)gewonde verkeersdeelnemers. En worden fietsers of voetgangers aangereden, dan is het leed helemaal niet te overzien.

Auteur: Desiree Brabers

Laatst gewijzigd 25-11-2008 13:17 | © Regio Midden en West Brabant |