Gemeente Emmen

'Woondeskundigen' en gemeente Emmen willen intensiever samenwerken

25 november 2008

Maandag 24 november vond de eeste netwerkbijeenkomst Wonen plaats. Doel van de bijeenkomst was het onderzoeken wat de marktpartijen en de gemeente voor elkaar kunnen betekenen bij het verkopen van het merk Emmen op de woonmarkt. De ruim 100 aanwezige projectontwikkelaars, makelaars, gemeentelijke bestuurders en beleidsmakers gaven aan meer te willen samenwerken.

Wethouder Sleeking opende de bijeenkomst door aan te geven dat het belangrijk is dat het goed toeven is in Emmen. Niet alleen om nieuwe inwoners deze kant op te trekken, maar ook voor de huidige inwoners van de gemeente. Groei van het aantal inwoners helpt bij het in stand houden van de voorzieningen en geeft een economische impuls. De wethouder riep de zaal op na te denken hoe de partijen gezamenlijk de consument meer centraal kunnen stellen bij het ontwikkelen en verkopen van woningen.

Met alleen een goed product ben je er niet. Het Emmense woningaanbod moet elders in het land ook bekend worden gemaakt. Els Lammers, marketingadviseur project Delftlanden, liet de aanwezigen zien wat de effecten van de promotiecampagne Emmen-Delftlanden tot nu toe zijn en dat met name de radiospotjes veel effect hebben gehad.

Aansluitend pleitte de heer Reitsma van de Smart Agent Company voor een leefstijlbenadering. Consumenten zijn pas geinteresseerd in een woning als niet alleen de woning aansluit op hun woonwensen, maar ook bijvoorbeeld de omgeving en het winkelaanbod. Dit betekent dat bij de planontwikkeling, uitvoering, maar ook bij de communicatie veel meer rekening gehouden moet worden met deze leefstijlen.

De aanwezigen waardeerden het initiatief van de gemeente voor de bijeenkomst. Hoewel er een paar kritische vragen werden gesteld, bleken de aanwezigen graag hun bijdrage te leveren aan de promotie van Emmen. Daarnaast bleek er veel behoefte te zijn aan een grotere inbreng bij de ontwikkeling van woningbouwplannen. Gezien dit positieve resultaat krijgt de bijeenkomst zeker een vervolg.