Gemeente Venlo


Omroep Venlo ook in Arcen en Velden

25-11-2008

Inwoners van de gemeente Arcen en Velden kunnen binnen enkele weken Omroep Venlo ontvangen. Omroep Venlo neemt de gemeente Arcen en Velden mee in de dagelijkse nieuwsgaring en gaat ook evenementen en activiteiten uit Arcen, Lomm en Velden onder de aandacht brengen in de uitzendingen.

Tot 1 oktober 2009 zullen alleen de televisie-uitzendingen van Omroep Venlo worden doorgegeven, via het kabelkrantkanaal van Maasland Radio. Na die datum komen daar ook radio en kabelkrant bij, mits het Commissariaat voor de Media instemt met de aanvraag voor een zendmachtiging. Omroep Venlo, BAVLOS, Stichting Maasland Radio, Gemeente Arcen en Velden en de Gemeente Venlo hebben hiertoe een overeenkomst gesloten die 24 november is ondertekend. De samenwerking loopt vooruit op de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2010, waarbij de gemeenten Venlo en Arcen en Velden zullen fuseren.

"De gemeente Venlo is blij dat ze haar toekomstige nieuwe burgers nu al deze service kan bieden," zegt burgemeester Bruls. "Bij een grotere gemeente hoort een grotere lokale omroep. Arcen en Velden is terecht blij met de kwaliteit die Omroep Venlo biedt."

Met deze overeenkomst komen we tegemoet aan een lang gekoesterde wens, reageert burgemeester Tans verheugd. Een belangrijke stap in de informatievoorziening voor onze burgers.

Het Commissariaat voor de Media geeft per gemeente maar één zendmachtiging af voor een lokale omroep. Omroep Venlo kan dus niet zonder meer in Arcen en Velden gaan uitzenden, omdat Maasland radio daar een zendmachtiging heeft. Op korte termijn is het doorgeven van uitzendingen via elkaars kanaal de eenvoudigste oplossing. Op langere termijn kan de zendmachtiging worden overgedragen. De aanvraagprocedure neemt echter enkele maanden in beslag. Daarom is gekozen voor een combinatie van beide mogelijkheden. Omroep Venlo krijgt ingaande 2009 een extra subsidie van EUR25.000 om het grotere werkgebied te dekken. De BAVLOS en Stichting Maasland Radio krijgen samen een vergoeding van EUR30.000 voor de onkosten die met de overgang gepaard gaan.

Wanneer Omroep Venlo daadwerkelijk in de lucht gaat hangt af van technische aanpassingen. Deze zullen maximaal enkele weken in beslag nemen.
De zendmachtiging die het Commissariaat voor de Media per 1 oktober 2009 verstrekt geldt voor een periode van 5 jaar.