Gemeente Vlaardingen


Vijf horecaondernemingen genomineerd voor de Vlaardingse UITblinker 2008

25 november 2008

De jury van horecaprijs De Vlaardingse UITblinker heeft maandag 24 november jl. in Café Mes de genomineerden voor 2008 bekend gemaakt. De sfeervolle Notaris, de unieke Zeeman, De Waal die overal bij betrokken is, creatieve Malle Babbe en het verrassende Loenz zijn de gelukkigen. De uiteindelijke winnaar van De Vlaardingse UITblinker krijgt de prijs 26 januari 2009 overhandigd.

Bij de beoordeling heeft de jury vooral gelet op horecabedrijven die iets extras voor hun gasten doen, en het sociale leven en uitgaansleven in Vlaardingen aantrekkelijker maken. Daarbij stelt de jury als voorwaarden dat het bedrijf voldoet aan de veiligheidsvoorschriften en de vergunningen op orde heeft.

Genomineerden De Vlaardingse UITblinker 2008
Achterste rij (vlnr) Henk Schrunder (Loenz), Jorina van der Gaag en Frits van Meerendonk (De Waal), Peter van Dorsen (De Notaris), Marco Geluk en zijn nieuwe kompaan (Malle Babbe), Joop Stigter (De Zeeman), (voorste rij vlnr) Frank Schurink (Loenz), Marjon van Neuren en Lia van Mechelen (De Waal), Mietje Stigter (De Zeeman). Foto: Arie Wapenaar

Onderscheid
De jury is van oordeel dat de Notaris zich onderscheid van de andere zaken op de Westhavenplaats. Het heeft zijn eigen plek, letterlijk en figuurlijk veroverd. Het is best knap om variatie te creëren op een drukke horecaplek. Het onderscheid ligt vooral in de sfeer, en de doelgroep, iets ouder publiek. Dit betekent dat het publiek op de Westhavenplaats nu wordt gemengd. Verrassend is dat de zaak vaak s morgens al open is. Daarnaast is exploitant Peter van Dorsen erg actief in het horecaoverleg met o.a. de gemeente Vlaardingen.

Uniek
De Zeeman is een uniek bedrijf in Vlaardingen. De jury heeft dit horecabedrijf van Joop en Mietje Stigter voor de tweede keer genomineerd. Dat zegt wat over de kwaliteit die jaren achter elkaar geleverd wordt. Een zaak waar de Vlaardinger trots over vertelt. Uniek, romantisch en relaxed. Eén van de drie beste theezaken van Zuid-Holland. Zeeman draagt bij aan het imago van Vlaardingen. Het exposeren van werken van Vlaardingse kunstenaars is zeker een pluspunt.

Betrokken
De Waal is een begrip in Vlaardingen voor jong en oud. Bedrijfsleider Marjan van Neuren is betrokken bij alles wat er in de stad gebeurt. Tegenwoordig kun je in De Waal ook terecht voor Eerste Hulp. Of voor een potje schaken of lekker lezen aan de leestafel. Er kan worden geboden op het eerste vaatje nieuwe haring. Je kunt er goed eten voor relatief weinig geld. De ligging, midden in het centrum, is prima voor marktpassanten die even een bakkie koffie doen.

Enthousiast
De juryleden vinden exploitant Marco Geluk van Malle Babbe vooral enthousiast en hij zit vol met goede en creatieve ideeën. Hij wil bijvoorbeeld de witte muur tegenover zijn zaak als filmdoek gebruiken. Malle Babbe voegt in het centrum iets toe aan het culinaire leven. Er heerst een goede sfeer en de verhouding prijs-kwaliteit is goed. De verbouwing van het pand is creatief en vernieuwend.

Verrassend
Restaurant Loenz bestaat iets langer dan een jaar en is verrassend verbouwd. Het heeft een chique uitstraling en maakt de oude Markt levendig. Zeker s zomers met het terras. Bedrijfsleider Henk Schrunder past de kaart aan de jaargetijden aan en brengt iedere keer iets bijzonders. De jury vindt dit bedrijf een waardevolle aanvulling op het restaurant aanbod in Vlaardingen. De vergaderfaciliteit is een goede vondst op die locatie. Er kunnen groepen en individuen tegelijkertijd terecht. Daarnaast is Loenz een podium voor o.a. live muziek en cabaret.

Publieksprijs
Naast de Vlaardingse UITblinker reikt de jury op 26 januari 2009 ook de Publieksprijs 2008 uit. Deze prijs is dit jaar voor het eerst ingesteld. Iedereen kon tot 24 november zijn favoriete horecagelegenheid aanmelden via aanmeldkaarten of internet. Het horecabedrijf met de meeste aanmeldingen ontvangt de Publieksprijs 2008. Onder alle inzenders wordt een dinerbon voor twee personen verloot.