Stadsdeel Zeeburg

Veelzijdig IJburg

25 november 2008
Linda Vosjan presenteerde op 21 november 2008 haar kleurrijke boek: 'Op IJburg'. Dit boek, dat met mooie foto's en aansprekende interviews laat zien hoe het unieke leven op IJburg eruit ziet, is nu in de IJburgse winkels te koop voor EUR 25.

Een IJburger aan het woord in het boek: "Veel IJburgers zijn interessant, inspirerend en mensen met veel energie. IJburgers houden van initiatief, zijn ondernemend en artistiek. Zeker de pioniers van het eerste begin." Dat bewijst Linda Vosjan, bewoner van het eerste uur op IJburg, zelf met deze productie. Het boek 'Op IJburg' viert met zijn verschijning op 21 november de zesde verjaardag van de wijk.

Linda Vosjan wil met haar boek laten zien hoeveel moois er is en gebeurt op IJburg. Zij interviewde zes bewoners, zes ondernemers en zes professionals. Een handig naslagwerk voor nieuwelingen en tegelijkertijd nostalgie voor anderen. Linda Vosjan: "Het is mijn wens dat het boek het buurtgevoel versterkt. IJburg is een wijk om trots op te zijn." Linda heeft het boek in eigen beheer uitgegeven.

Foto: boekpresentatie op IJburg

Dennis Straat zei tijdens de boekpresentatie dat stadsdeel Zeeburg trots is op deze nieuwe wijk en haar enthousiaste bewoners en ondernemers. Straat: "Er borrelt en bruist van alles. IJburg is volop in beweging. Stadsdeel Zeeburg sluit de ogen echter niet voor andere dan louter positieve gevoelens. Ook dat nemen we mee in de verdere ontwikkeling van de wijk. Naast de planning van vier nieuwe eilanden, wat de ontwikkeling tot een volwaardige stadswijk mogelijk maakt, hebben we nu een permanente plek voor Blijburg geregeld."

Linda Vosjan hoopt dat een ander groepje een volgend deel van deze serie boeken 'Op IJburg' gaat maken. Zodat de IJburgers bewust blijven van al het moois dat er gebeurt op IJburg.