Gemeente Almere

Vervolg werkzaamheden Grote Vaartweg

25-11-2008

In aansluiting op de werkzaamheden van de aanleg van de rotonde Grote Vaartweg - Pontonweg (na maandag 24 november) is de Grote Vaartweg vanaf de nieuwe rotonde richting de dijk nog afgesloten tot uiterlijk vrijdag 19 december 2008 voor al het doorgaande verkeer.

Omleiding
De omleiding die het komende weekeinde geldt, blijft ook dan nog ingesteld. Dat betekent dat al het verkeer vanuit Lelystad dat via de dijk richting Almere rijdt wordt omgeleid via de A6 en de Buitenring. Het verkeer vanuit Almere dat via de dijk naar Lelystad wil wordt ook via de A6 geleid. Omleidingen zijn aangegeven met de bekende gele borden.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit de volledige reconstructie van de asfaltverharding van beide rijbanen. Het op te breken deel van de weg loopt van de nieuwe rotonde tot net voorbij de kruising Damsluisweg - Groenekadeweg. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd en er komen tijdelijke verkeerslichten. Hierdoor kan enige overlast ontstaan voor de bereikbaarheid van het gebied rond de PIA. Ook is het mogelijk dat een kleine vertraging in de dienstregeling ontstaat van de buslijn van en naar de halte PIA.

Eerste fase
De eerste fase bestaat uit het aanpakken van de rijbaan/strook richting Almere De Vaart. De rijstrook richting de PIA blijft dan open. Omdat dit slechts één rijstrook is, moet het verkeer voor beide richtingen van deze strook gebruik maken. Dit wordt geregeld door middel van de tijdelijke verkeerslichten.

Tweede fase
Tijdens tweede fase wordt de uitgaande rijstrook aangepakt en wordt het verkeer in beide richtingen over de nieuwe rijbaan geleid. Ter hoogte van de rotonde Pontonweg komt een tijdelijk verkeerslicht om het verkeer over de rotonde te leiden.