Essent


---

Essent Trading ontvangt eerste Gold Standard Certified Emissions Reductions uit China

Genève, 25 november 2008 - Essent Trading is verheugd mede te kunnen delen dat zij op 14 november de eerste Gold Standard Certified Emissions Reductions (CERs) gekocht en ontvangen heeft die ooit door de Volksrepubliek China zijn uitgegeven.

De Gold Standard CERs, ook wel carbon credits genoemd, zijn in de eerste helft van 2008 gegenereerd in een windpark met een capaciteit van 45 MW dat door de China Datang Corporation in de provincie Fujian is gebouwd. Het project staat geregistreerd als het Gold Standard 375 project en het is het eerste CDM-project (Clean Development Mechanism) in China dat de registratiefase van de Gold Standard heeft behaald.

Deal van het jaar

Essent Trading en China Datang Corporation hebben de CER-koopovereenkomst in januari 2008 gesloten; dit was volgens Energy Risk magazine de "deal van het jaar". De eerste 25.443 CERs zijn op 22 augustus 2008 uitgegeven door de United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC). De CERs zijn vervolgens doorgesluisd naar de kopersaccount van Essent Trading. Het Gold Standard premium label werd vandaag uitgegeven door de Gold Standard Foundation, een Zwitserse non-profit organisatie die kwaliteitslabels aanbiedt aan CDM/JI- en vrijwillige offsetprojecten.

Doorbraak

"We zijn er trots op dat we de eerste Gold Standard CERs hebben gekocht en ontvangen die China ooit heeft uitgegeven. Het is een doorbraak waarmee we onze positie als groothandelaar en als eindgebruiker van hoogwaardige offsets versterken, zowel in het vrijwillige deel van de CO2-markt, als in het verplichte deel. Ons bedrijf is een officiële Supporting Sponsor van Gold Standard Version 2 en ook in de toekomst blijven we de ontwikkeling van het belangrijkste segment van de CO2-markt ondersteunen", verklaart Nyame de Groot, Vice President of Emissions bij Essent Trading.

"Dit is de laatste stap in de creatie van werkelijke, controleerbare en volledig verhandelbare CERs", zegt Michael Schlup, Directeur van de Gold Standard. "De hoge kwaliteit van de emissiereducties van de Fujian Wind Farm is verzekerd, omdat het door een toegewezen instelling is gecontroleerd: de Raad van Bestuur van CDM en het Raadgevend Comité van de Gold Standard."

Gold Standard

De Gold Standard is een kwaliteitsmerk voor CDM (Clean Development Mechanism), JI (Joint Implementation), vrijwillige offsetprojecten die hernieuwbare energie produceren en energierendementsprojecten. Stuk voor stuk leveren deze projecten grote voordelen voor duurzame ontwikkeling op. De Gold Standard wordt wereldwijd door meer dan 52 niet-gouvernementele organisaties onderschreven. Gold Standard-projecten genieten de voorkeur, zowel bij een reeks overheidsinstellingen als bij particuliere afnemers. De Gold Standard is een initiatief van WWF, SSN en Helio International. De Gold Standard voor CDM-projecten werd in 2003 van kracht en wordt wereldwijd door meer dan 52 niet-gouvernementele organisaties onderschreven.

Over Essent Trading

Essent Trading, is gevestigd te Genève (Zwitserland) en is een hoogst prestigieuze, door activa gedekte groothandelsonderneming met zijn oorsprong in Nederland. Essent Trading is op het Europese vasteland erkend marktleider op het gebied van de handel in energie en wordt sinds 2004 door Risk Magazine als top tier handelsonderneming aangemerkt. Het moederbedrijf van Essent Trading - Essent N.V. - is met ongeveer 11.000 medewerkers, meer dan 5500 MW in een gediversifieerd productieportfolio en meer dan 2,7 miljoen klanten in Nederland, België en Duitsland het grootste energiebedrijf van Nederland Essent is één van Europa's voornaamste producenten van hernieuwbare en duurzame energie.