De Week van de G-krachten: Goed nieuws over Wajongers aan het werk.

25/11/2008 14:39

Boaborea

Persbericht

De Week van de G-krachten:

Goed nieuws over Wajongers aan het werk.

Tilburg, 25 november 2008 - 'Hier zijn G-krachten aan het werk'. Dat is de boodschap op de G-krachtensticker die sinds vandaag op een aantal voordeuren van werkgevers prijken. En dat worden er de komende weken nog veel meer.

Want er is ook goed nieuws te melden over Wajongers. Wajongers die gedreven en gemotiveerd zijn om te werken in een gewone baan. Bij gewone werkgevers. De afgelopen jaren zijn al zo'n 16.000 Wajongers geholpen aan werk. Het in dienst nemen van Wajongers heeft veel voordelen en zij zijn allesbehalve arbeidsongeschikt. Werkgevers beschikken over zeer gemotiveerde arbeidskrachten, die uitstekend inzetbaar zijn in allerlei functies. Ook kunnen zij een beroep doen op financiële regelingen, bijvoorbeeld voor een proefplaatsing of werkplekaanpassingen. Vele werkgevers ontdekten de voordelen die het in dienst nemen van een Wajonger met zich meebrengt. Een voorbeeld dat navolging verdient, vindt Kick van der Pol, voorzitter van Boaborea, de mede-organisator van de G-krachtencampagne.

"Deze mensen zijn enthousiaste werknemers die volledig meedraaien in onze organisatie en laten zien wat zij - ondanks hun beperking - wél kunnen. Wij zijn een bedrijf dat vindt dat iedereen recht heeft zich verder te ontwikkelen. Bovendien heeft het in dienst nemen van Wajongers veel voordelen. Je beschikt over zeer gemotiveerde arbeidskrachten die goed inzetbaar zijn in allerlei functies en kunt een beroep doen op financiële regelingen. Bovendien kan er via UWV financiering worden aangevraagd voor een jobcoach die de re-integratie begeleidt. Steeds meer zijn zich hiervan bewust en overwegen een Wajonger in dienst te nemen. We hopen dat zij ons voorbeeld volgen, zodat óók zij kunnen zeggen: 'Hier zijn G-krachten aan het werk'." Aldus één van de deelnemende werkgevers.

Werkgevers staan voor hun zaak

In deze Week van de G-krachten en in de komende weken, wordt de G-krachtensticker uitgereikt aan organisaties die een bijdrage leveren aan de re-integratie van Wajongers in hun regio. Een stap die een groot aantal werkgevers al eerder heeft gezet. De leden van Boaborea danken de werkgevers die vertrouwen hebben in G-krachten en in de jobcoaching die zij nodig hebben. Komende weken zullen deze werkgevers in het zonnetje worden gezet. Ook een aantal beslissers dat zich het afgelopen jaar druk heeft gemaakt over de positie van Wajongers doet aan de actie mee:


- De Fleurige Dame in Almere ontvangt op 26 november de sticker uit handen van Annette Dümig, lid Raad van Bestuur van UWV


- Van Haren in Den Haag ontvangt op 26 november de sticker uit handen van Tweede Kamerlid Eddy van Hijum (CDA)


-Super de Boer in Hendrik Ido Ambacht krijgt op 27 november een bezoek van Kick van der Pol, voorzitter Boaborea.

In de komende weken wordt deze actie vervolgd door Vincent Bijlo en ex-mis(s) Nederland Reni de Boer. Zie de website www.g-krachten.nl voor een overzicht.

G-Krachten

Om werkgevers te overtuigen van de voordelen die het in dienst nemen van Wajongers biedt, hebben UWV en brancheorganisatie Boaborea de campagne 'G-Krachten' gelanceerd. Een campagne die tot doel heeft zo veel mogelijk Wajongers aan het werk te helpen door hun kwaliteiten onder de aandacht te brengen. Niet voor niets worden zij 'G-Krachten' genoemd: Gedreven en Gemotiveerd. Zowel werkgevers als Wajongers worden opgeroepen een bezoek te brengen aan de campagnewebsite - www.g-krachten.nl - waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Ook het Wajong Promoteam, een initiatief van CNV Jongeren, gaat bij ondernemers op bezoek om deze boodschap uit te dragen.





http://www.g-krachten.nl