Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Tamarinde Leersum

Tamarinde in Leersum

In december 2005 besloot het college van de voormalig gemeente Leersum dat er op de locatie Tamarinde aan de Scherpenzeelseweg in Leersum, 36 woningen zouden komen. Ook werd besloten dat het verplichte aantal sociale woningen dat per complex gebouwd moet worden, (voor een deel) op een andere locatie mocht worden opgelost: op de locatie Bijenkorf in Leersum.

Het bouwplan voor Tamarinde is dus gekoppeld aan het bouwplan voor de Bijenkorf.

Op 8 juli 2008 is het bouwplan voor Tamarinde tijdens een inloopbijeenkomst gepresenteerd aan omwonenden en andere geïnteresseerden. Dit plan omvat:


· 30 dure koopwoningen


· 6 woningen voor de wat lagere inkomens

De dure woningen worden volgens de gangbare regels met voorrang toegewezen aan inwoners uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Voor de minder dure woningen krijgen inwoners van het dorp Leersum voorrang.

De reacties op de bouwplannen gaan vooral over het aantal woningen en de hoogte van de woningen. Met de ontwikkelaar is de mogelijkheid besproken de plannen op deze punten aan te passen. Dit proces, het rekenen en tekenen, heeft nogal wat voeten in de aarde. De ontwikkelaar heeft aangegeven daar nog wel enige tijd voor nodig te hebben.

Als het bouwplan is aangepast, neemt het college nog niet direct een besluit. Eerst worden de plannen teruggekoppeld naar omwonenden, via hun contactpersonen. Na deze terugkoppeling neemt het college een besluit over het al dan niet doorgaan met dit project.

Pas na een collegebesluit om mee te werken begint de échte, formele, procedure, met mogelijkheden tot zienswijzen, bezwaar en beroep. Alle betrokkenen worden, zo snel mogelijk nadat het college een besluit genomen heeft, daarover geïnformeerd. Ook wordt er dan ingegaan op de voorgestelde aanpassingen, oplossingen en de verdere procedure.

Klik hier voor het persbericht november 2008

Laatst gewijzigd: 25 november 2008