Technische Universiteit Eindhoven

Willem Hendrik Gispen in Raad van Toezicht

Geplaatst: 25 november, 2008

Onderwijsminister Minister Ronald Plasterk heeft prof.dr. Willem Hendrik Gispen (65) voor vier jaren benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de TU/e. Gispen was van 2001 tot en met 2007 Rector Magnificus van de Universiteit Utrecht (UU). Gispen treedt toe per 1 november.

Willem Hendrik Gispen.

De oud-rector was hoogleraar in Utrecht op het terrein van de neurowetenschappen, van 1980 tot afgelopen jaar. Dit jaar is hij door de UU benoemd tot Honorair Universiteitshoogleraar. Sinds 1991 is hij lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Verder was hij van 1996 tot en met 1999 decaan van de faculteit Geneeskunde van de UU. Gispen realiseerde ruim 675 publicaties in internationale wetenschappelijke tijdschriften en begeleidde 85 promovendi.

Hij ontving een eredoctoraat van vijf buitenlandse universiteiten en een groot aantal wetenschappelijke onderscheidingen. Koning Juan Carlos van Spanje benoemde hem in 2001 tot Commandeur in de orde van Isabel la Católica. Gispen bekleedde en bekleedt diverse maatschappelijke en bestuurlijke functies. Zo is hij lid van de Raad van Toezicht van Het Utrechts Landschap en lid van de Raad van Advies van Van Lanschot Bankiers.