FloraHolland


FloraHolland Woonplant van de maand december: Cyclaam

FLORAHOLLAND, 25 november 2008 (persbericht) - De Woonplant van de maand december, de Cyclaam, is een typische decemberplant. In de presentatieruimtes van FloraHolland Connect in Aalsmeer en Naaldwijk is de Cyclaam in vele kleuren, soorten en maten te bekijken. Ook de andere FloraHolland-vestigingen besteden met een productpresentatie extra aandacht aan de Woonplant van de maand.
Met extra aandacht voor de Woonplant van de maand wil FloraHolland haar inkopers attenderen op de promotieactie van Bloemenbureau Holland. Hiermee biedt de veilingorganisatie haar klanten de gelegenheid om tijdig aan de actie - gericht op de Nederlandse consument - aan te haken. In 2007 werden zo'n twintig miljoen Cyclamen via FloraHolland verhandeld. De verwachting is dat dit er in 2008 vijfentwintig miljoen worden.

De Cyclaam is in verschillende variëteiten beschikbaar. Het assortiment bestaat uit groot-, klein- en middelgrootbloemige soorten. Ze kenmerken zich door hun groei- en bloeikracht. De bloemen verschijnen met zo'n tien tot twintig stuks tegelijk, in talloze tinten wit, lila, roze, paars of rood. Vooral de kleinbloemige soorten lenen zich goed voor het maken van trendy arrangementen. Maar de Cyclaam doet het ook perfect als balkon- en terrasplant. De vele kleuren in het najaar maken de Cyclaam tot een bijzonder product voor tuintafel of balkon. Steeds meer veredelaars leggen het accent op het ontwikkelen van Cyclamen voor buitengebruik. Deze trend zet zich ook in Europa door. Inmiddels zijn in veel Europese steden al plantenbakken te zien die gevuld zijn met de opvallend fris gekleurde Cyclamen.

De Woonplant van de maand is een initiatief van Bloemenbureau Holland om het positieve imago van kamerplanten te ondersteunen en de vraag naar kamerplanten bij de consument te stimuleren. Voor de maand januari staat Dracaena fragrans op de planning.