Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


25-11-2008
Kabinet komt met regeling voor werktijdverkorting

VNO-NCW heeft de afgelopen dagen met het kabinet gewerkt aan een regeling voor werktijdverkorting (WTV) voor bedrijven die de gevolgen van de kredietcrisis ondervinden. Het kabinet heeft hierover een besluit genomen. Hier kunt u de brief downloaden van de minister van Sociale Zaken met daarin de regeling en de voorwaarden.

Wij wijzen u er nadrukkelijk op dat de regeling open staat tot 1 januari 2009, maar stopt zodra het aantal van 20.000 werknemers (in voltijd) is bereikt.

Mobiliteitscentra
Bedrijven die gebruik willen maken van de regeling moeten dit schriftelijk melden aan het ministerie van SZW. In de loop van de dag (25 november) zal SZW een formulier op de website (www.minszw.nl) zetten dat hiervoor gedownload kan worden.
De minister richt ook mobiliteitscentra in, om werknemers die met ontslag worden bedreigd tijdig aan een andere baan te kunnen helpen.

De WTV en de mobiliteitscentra maken deel uit van een breder stimuleringspakket waarover VNO-NCW met het kabinet heeft overlegd. Een daarvan is de mogelijkheid voor vervroegde afschrijving. Zodra de details van dit pakket bekend zijn, zullen wij u daarvan op de hoogte stellen.