Provincie Groningen

start Inspraakperiode Eindbeeld Oostelijke Ringweg van start 25 november 2008

Aanstaande vrijdag start de inspraakperiode voor het ongelijkvloers maken van de kruisingen van de Oostelijke Ringweg. Op basis van het conceptplan voor het oostelijke gedeelte van de ring kunnen belanghebbenden hun mening geven. Dit kan ondermeer mondeling op de inspraakavond, die maandag 8 december aanstaande plaats vindt in het Alfa College te Lewenborg. De inspraakperiode duurt tot 24 januari 2009.

Het is ook mogelijk om in de inspraakperiode schriftelijk te reageren op de voorgenomen plannen van de colleges van GS en de B&W. Deze reacties kunnen gestuurd worden naar de afdeling Verkeer en Vervoer van de Provincie Groningen (Postbus 610, 9700 AP Groningen), of per e-mail naar info@provinciegroningen.nl onder vermelding van "Inspraakreactie Oostelijke Ringweg".

Het conceptplan ligt ter inzage in de bibliotheek van het provinciehuis (Sint Jansstraat 4, Groningen), bij de Dienst Informatie & Administratie van de gemeente Groningen (Kreupelstraat 1, Groningen) en de Dienst ROEZ van de gemeente Groningen (Gedempte Zuiderdiep 98, Groningen). Daarnaast is het plan te downloaden van de website van de provincie Groningen onder "Informatiebalie" - "Bekendmakingen" - "Inspraak/Informatieavond".

Vervolg
Na de inspraakperiode worden alle reacties verwerkt in een nota van Reactie en Commentaar. Op basis van deze nota en het conceptplan stemmen de colleges van GS en B&W in met het definitieve eindbeeld van de Oostelijke Ringweg. In het voorjaar van 2009 wordt dit eindbeeld ter vaststelling voorgelegd aan de Provinciale Staten en de gemeenteraad. Daarna wordt zo snel mogelijk gestart met de uitvoering van de kruising bij Lewenborg. De aanpassingen aan de Oostelijke Ringweg zijn klaar in 2014.

Inspraakavond
Datum: maandag 8 december 2009
Locaties: Alfa College, Kluiverboom 3, Lewenborg, Groningen. Tijdstip: 20.00-22.00 uur

25 november 2008