Ministerie van Buitenlandse Zaken

Koenders roept op tot internationale aanpak geweld tegen vrouwen

25 nov 2008 | `Ik daag u uit om u, samen met mij, wereldwijd in te zetten voor vrouwenrechten. Niet alleen op 25 november, maar het hele jaar door', aldus minister Koenders op een bijeenkomst in het kader van de Internationale Dag voor de bestrijding van geweld tegen vrouwen.

Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) zet zich actief in om geweld tegen vrouwen te bestrijden. Nederland draagt in zestien landen bij aan het aannemen van wetgeving ter bestrijding van het geweld tegen vrouwen en het tegengaan van straffeloosheid. Via de Verenigde Naties levert Nederland een bijdrage aan het UN Trust Fund to Eliminate Violence Against Women.

Tijdens de bijeenkomst in het Vredespaleis in Den Haag spraken Bert Koenders en documentairemaaktster Abigail Disney met aanwezigen over de rol van vrouwen in conflictsituaties en vredesprocessen. Aansluitend werd de documentaire `Pray the devil back to hell' vertoond. In deze documentaire is te zien hoe de vrouwenbeweging in Liberia een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van het vredesproces.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Gerelateerde informatie

* Website 'Pray the devil back to hell' Externe link
* VN campagne 'UNite to end violence against women' Externe link