Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmakingen 26 november 2008 Franeker Courant

Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig de Woningwet bekend dat in de periode van 13-11-2008 t/m 19-11-2008 de volgende lichte en reguliere bouwaanvragen zijn binnengekomen:

* Kerkstraat 13 te Peins plaatsen van een dakkapel
* Nabij Harlingervaart 11 te Franeker bouwen van een landbouwbrug
* Harlingerweg 9 te Franeker wijzigen van een raamkozijn in een deurkozijn

* Dijkstraat 11 te Franeker veranderen van reclame-uitingen
* Dyksfeart kavel 55 te Franeker bouwen van een woning
* Van Andel-Ripkestraat 27 te Franeker bouwen van een kantoor
* Marsbaan 4 te Franeker plaatsen van een dakkapel
* Kleijenburg 10 te Franeker plaatsen van verlichting tbv reclame
* Noord 32 te Franeker aanbrengen van zonwering (legaliseren)

Deze bouwaanvragen worden behandeld in de Welstandscommissie. De vergaderingen van de Welstandscommissie zijn openbaar en vinden op maandagmorgen in de oneven weken van 9.30 - 11.00 uur plaats in het gemeentehuis. U bent hierbij van harte welkom! Wilt u weten wanneer een bouwplan wordt behandeld, kijkt u dan op de website www. franekeradeel.nl.

Wij attenderen u er op dat tegen een aanvraag om bouwvergunning geen bezwaarschrift kan worden ingediend. Een bezwaarschrift kan pas worden ingediend na het verlenen van de bouwvergunning.

Verleende reguliere bouwvergunningen 13-11-2008 t/m 19-11-2008
* Hitzumerweg 9 te Franeker uitbreiden van de ligboxenstal en het verbouwen van de Hollandse stal 2008-11-18

* Bargereed 82 te Tzummarum gedeeltelijk veranderen van de dakbedekking (legaliseren) 2008-11-14

Indien u het niet eens bent met één van bovengenoemde besluiten, kunt u binnen zes weken na verzending van dit besluit een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker. Het bezwaarschrift dient tenminste de volgende onderdelen te bevatten: naam en adres van de indiener;

- de dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
- de gronden van het bezwaar;

- een ondertekening.

Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien u van mening bent dat de onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist. Een verzoek om voorlopige voorziening dient u te richten aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden, Sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Ook dient u een kopie van het bezwaarschrift te overleggen.

Zienswijzen vrijstellingsprocedure

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat géén zienswijzen zijn binnengekomen inzake de navolgende vrijstellingsprocedure:

met toepassing van artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening:
- het bouwen van een berging/dierenverblijf op het perceel Schalsumerweg 4 te Peins.

Onherroepelijk goedkeuringsbesluit "Wijzigingsplan van het Bestemmingsplan Buitengebied 2001 (Hitzumerweg 2 Achlum)"

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken ter voldoening van het bepaalde in artikel 28 lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat het besluit van Gedeputeerde Staten van Fryslân, besluit d.d. 6 augustus 2008, kenmerk 00776935, strekkende tot goedkeuring van het "Wijzigingsplan van het bestemmingsplan Buitengebied 2001 (Hitzumerweg 2 te Achlum)", onherroepelijk is geworden.

Het goedkeuringsbesluit en het wijzigingsplan liggen met ingang van 27 november 2008 tijdens de openingstijden van het Gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker, op de afdeling Bouwen en Milieu voor een ieder ter inzage.

Verlening Monumentenvergunning archeologie

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten op 18 november 2008 een monumentenvergunning archeologie heeft verleend voor:


- K. Werumens Buning voor het plaatsen van een serre op het perceel met de kadastrale aanduiding Sexbierum F-117, plaatselijk bekend Tsjerkhofspaed 2 te Pietersbierum.

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, sector bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA, Leeuwarden (tel.058-2341555). Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

- naam en adres van de indiener;

- de dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
- de gronden van het beroep.

Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd.

Alleen zij die tijdig (schriftelijk) of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking kunnen later beroep instellen bij de Rechtbank, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen danwel dat het definitieve besluit afwijkt van het ontwerpbesluit.

Aanvraag vergunning Wet Milieubeheer

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een aanvraag voor vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer is ingekomen van:


- Gebroeders R. en T. Huizenga, Camstrawei 27, 8852 RJ te Firdgum. Het betreft een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor een vleeskuikenhouderij, annex akkerbouwbedrijf annex rundveehouderij. Wij zijn voornemens de gevraagde vergunning te verlenen. De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijlagen, liggen met ingang van 27 november 2008 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Har­ lingerweg 18 te Franeker. Op werkdagen liggen de stukken van 8.30 tot 12.00 uur ter inzage en op woensdags van 8.30 tot 16.30 uur en eventueel buiten de genoemde tijden, na telefonisch verzoek, op afspraak.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder gemotiveerd zijn/haar zienswijzen schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 58, 8800 AB Franeker. Tevens kan een ieder gedurende deze termijn aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of mondeling zienswijzen naar voren brengen en/of verzoeken om een gelegenheid tot een gedach­ tenwisseling over het ontwerpbesluit of telefonisch bij de heer P. van der Ploeg van de afdeling Bouwen en Milieu op nummer 0517-380438.

Een afschrift van de zienswijze zal worden verzonden aan de aanvrager. Degene die een zienswijze indient kan door middel van een aparte brief verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet kenbaar te maken.

Alleen zij die tijdig schriftelijk of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet eerder in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen dan wel dat de definitieve besluitvorming afwijkt van het ontwerpbesluit.

Besluiten college van b & w 18 november 2008

Huisvestingsprogramma en investeringsbedragen onderwijshuisvesting 2009
Besluit:

1. Het verslag van het OOGO dd. 30 november 2008 ter kennisname aannemen.

2. Stel het huisvestingsprogramma en de investeringsbedra-gen onderwijshuisvesting 2009 vast.

3. Stel het restant budget onderhoud ad. 35.439,00 euro beschikbaar voor de kosten van de op te stellen meerjaren onderhouds plannen.
4. Programma via ingekomen stukken ter kennis brengen van raadscommissie voor vergadering op 11-12-2008.
5. Stel de Raad via de begrotingswijzigingen ( januari 2009) voor om voor de uitvoering van het programma 2009 drie kredieten beschibaar te stellen van in totaal 5.340.962,00 euro.

Rapportage luchtkwaliteit 2008 Gemeente Franekeradeel. Besluit:
De Rapportage luchtkwaliteit 2008 Gemeente Franekeradeel vast tellen en toe te sturen aan de provincie Fryslân.

Eindejaarsuitkering minima.
Besluit:

1. Een bedrag ad 73.187,00 euro beschikbaar stellen aan de Dienst SozaWe Noardwest Fryslân voor de uitvoering van de eindejaarsuitkering voor miminma in Franekeradeel.
2. Hiertoe een begrotingswijziging voorleggen aan de raad op 4 december 2008 t.l.v. onvoorzien met bestemming.

Structurele subsidieaanvraag 2009-2011.
Besluit:

1. De in bijlage A genoemde verenigingen ontvangen een lagere stucturele subsidie dan ze hebben aangevraagd.
2. De in de bijlage B genoemde subsidieaanvragen niet verder in behandeling nemen.

Toepassing van middelen van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (WRO). Besluit:
De notitie aan de raadscommissie voorleggen.

Leerplichtkosten.
Besluit;
Aanvulende middelen beschikbaar stellen voor de afrekening uitvoering leerplicht 2007 en 2008 voor een bedrag van 19.000 en dek dit t.l.v. onvoorzien incidenteel.

Indexering 2008 en 2009 e.v.
Besluit

1. Een bedrag ad 36.739,00 euro beschikbaarstellen voor de indexering van de subisidie over 2008 en de gevolgen daarvan bij begrotingswijziging voorleggen aan de raad in december 2008.
2. De indexeringsmethode voor binnengemeentelijke instellingen met meer dan 25% personeelskosten voor 2009 conform voorstel vaststellen.

3. Een bedrag ad 36.739,00 euro beschikbaar stellen voor de indexering van de subsidie over 2009 en de gevolgen daarvan bij begrotingswijziging voorleggen aan de raad in januari 2009.

Begrotingsstukken 2009 HvD (Hulpverleningsdienst Fryslân) Advies:

1. De financiële- en beleidsbegroting alsmede de 1e begrotingswijziging 2009 onder de aandacht van de raad brengen.
2. De gevolgen bij begrotingswijziging voorleggen aan de raad in januari 2009

Subsidieprogramma 2009-2011.
Besluit:

1. De notitie "Plan van aanpak opwaardering uitvoering subsidiebeleid" vaststellen.

2. Deze notitie voor wensen en bedenkingen voorleggen aan de gementeraad in zijn vergadering op 4 december 2008.

Begrotingswijzigingen.
Besluit;
De 74e t/m de 81e begrotingswijzigng aan de raad aanbieden.

Wijziging tarieven diverse belastingverordeningen. Besluit:
Raad voorstellen concept-besluiten vast te stellen.

Infomratie voor derden.
Besluit:
Instemmen met de rapportage IV3 over de begroting 2009 en de rapportage voorzien van een betrouwbaarheidsverklaring.

Toekenning studiebeurzen Jan Bogtstrastichting. Besluit:
Akkoord gaan met het toekennen van studiebeurzen

Reactie op dorpsvisie Tzummarum-Firdgum.
Besluit:

1. Instemmem met de reactie op de dorpsvisie Tzummarum-Firdgum.
2. De reactie onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad naar Dorpsbelang Tzummarum-Firdgum sturen.

3. De raad in kennis stellen van de reactie op de dorpsvisie Tzummarum-Firdgum en verzoeken eventuele wensen en/of bedenkingen naar voren te brengen.

Franeker, 26 november 2008.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
T. Twerda, loco-lburgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.