Politie Zaanstreek-waterland

Tientallen bromfietsers bekeurd

Zaanstad, 25-11-2008 o Zaanstad, 21/24 november, 13:30-16:15 uur - Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam werden maandagmiddag tijdens een verkeerscontrole zestien bestuurders aan de kant gezet en bekeurd.

Drie van hen reden door rood en negen automobilisten overschreden de snelheidslimiet. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km per uur. Ook vier bromfietsers die hun bromfiets hadden opgevoerd kregen een boete. Een van de vier voertuigen reed 15 km per uur te hard. De snelheid van de bromfietsen werd met behulp van een rollentestbank gemeten.

Tijdens verkeerscontroles in Wormerveer en Zaandijk, op de Stationstraat en de Provincialeweg kruising Guisweg/Wezelstraat werden vrijdagmiddag 31 boetes uitgedeeld. Enkele tientallen bromfietsers werden bekeurd, voor het niet (bij zich) hebben van een rijbewijs of bromfietscertificaat (5x), gladde band en het niet dragen van een helm en het rijden met een opgevoerde bromfiets (9x). In totaal werden 57 brom- en snorfietsen gecontroleerd. De overige boetes waren voor defecte verlichting, niet dragen van de autogordel en bellen tijdens het rijden.