Gemeente Someren


Stoppen met roken-polikliniek Elkerliek ziekenhuis Helmond 18-11-2008
Stoppen met roken in Someren
Stoppen met roken-polikliniek Elkerliek ziekenhuis Helmond

De afgelopen weken heeft u op de gemeentepagina al in verschillende artikelen kunnen lezen over hoe je kunt stoppen met roken. Vorige week werd aandacht besteed aan de rook-stop-poli van het St. Annaziekenhuis. Deze week wordt aandacht geschonken aan de stoppen met roken-polikliniek van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond.

Stoppen met roken-polikliniek Elkerliek ziekenhuis De stoppen met roken-polikliniek kan u ondersteunen bij het stoppen met roken. De polikliniek staat onder leiding van de longartsen. Voordat u naar de stoppen met roken polikliniek gaat wordt er een longfunctieonderzoek gedaan en een longfoto gemaakt. Het doel hiervan is het opsporen van eventuele longproblemen. De resultaten bespreekt u met de longarts.

De afspraken
U wordt daarna begeleid door een polikliniekassistente van de stoppen met roken-polikliniek. Dit duurt ongeveer 1 jaar, in het eerste gesprek wordt een stopdatum vastgelegd. Er zijn poliklininische- en telefonische afspraken, in overleg met u wordt bepaald hoe vaak een afspraak nodig is. De begeleider heeft een coachende functie.

De polikliniek beseft dat stoppen moeilijk is. Juist daarom heeft men binnen de polikliniek begrip voor mensen die in hun oude gewoonte terugvallen. Men ziet dat niet als een mislukking, maar juist als een extra reden om het nog een keer te gaan proberen. U was immers al een flink eind op weg.

Voor wie
De begeleiding is toegankelijk voor mensen die onder behandeling zijn van een specialist van het Elkerliek ziekenhuis. U kunt via hen doorverwezen worden naar de stoppen met roken polikliniek.

Verwijzing/informatie
Indien u gemotiveerd bent om te stoppen, kunt u uw specialist van het Elkerliek ziekenhuis om een verwijzing vragen naar de stoppen met roken-polikliniek. Indien u zelf informatie wilt opvragen kunt u bellen naar de longpolikliniek tel 0492-595953.

Kosten
Er zijn geen kosten aan verbonden.

Volgende week vindt u op deze pagina informatie over de telefonische ondersteuning en de ondersteuning via internet door STIVORO.

Meer informatie

* Uw huisarts of de praktijkverpleegkundige van uw huisarts;


* De gezondheidswijzer Someren in de bibliotheek: molenstraat 12 Someren;
(openingstijden gezondheidswijzer: maandag 14.30-17.00 uur ,woensdag 10.00-12.00 uur, donderdag 14.30-17.00 uur);


* GGD Brabant-Zuidoost: Tineke Meeldijk tel. 088-0031-453, t.meeldijk@ggdbzo.nl;


* Kijk op: www.stoppenkunjeleren.nl.

Terug naar boven>>