Gemeente Wervershoof


Gladheidbestrijding weer van kracht

25 nov 2008
De tijd van gladde wegen is weer aangebroken. Samen met het Hoogheemraadschap worden de weerverwachtingen tot half maart nauwlettend gevolgd. Bij verwachte gladheid wordt door een waarnemer de toestand van de wegen ter plaatse gecontroleerd. Op de hoofdroute (de asfaltwegen) wordt bij gladheid in de gemeente Wervershoof als eerste gestrooid. De secundaire wegen, straten en erven worden alleen gestrooid en of geschoven bij extreme omstandigheden en afhankelijk van de beschikbare capaciteit. Doorgaande routes, met de bijbehorende fietspaden, van Zwaagdijk en Onderdijk worden meegenomen in de strooiroutes van het Hoogheemraadschap.

WFO-ABC terrein
De gladheidbestrijding van het Greenery- en WFO/ABC terrein wordt door de beheerder van het terrein uitgevoerd en alle wegen buiten de bebouwde kom worden door het Hoogheemraadschap of Provincie gestrooid.

Wanneer niet?
In principe wordt er in de gemeente niet gestrooid tussen 24 .00 en 4.30 omdat er dan te weinig verkeer is om het zout "in te rijden" Alleen bij extreme gladheid bijv. ijzel of sneeuw zal er tussen 24.00 en 4.30 worden uitgerukt.

Om misverstanden te voorkomen: de trottoirs worden niet gestrooid/geveegd. Nog afgezien van het feit dat het wat tijd betreft geen haalbare kaart is, zouden de strooiwagens ook de stoepen kapot rijden. We gaan ervan uit dat de bewoners zelf hun stoepen sneeuw en ijsvrij houden om daarmee te voorkomen dat u (of iemand anders) onderuit gaat op uw eigen stoep.

Wat kunt u zelf doen?
De gemeente doet er alles aan om gevaarlijke situaties te voorkomen. Maar u bent als verkeersdeelnemer altijd verplicht uw snelheid aan de omstandigheden aan te passen. Informatie over de gladheidbestrijding kan worden verkregen bij de heer P. Swart telefoon (0228) 58 71 45.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171