Beveiliging Tweede Kamer Beste Leerbedrijf 2008

25/11/2008 16:00

ECABO

De Beveiligingsdienst van de Tweede Kamer in Den Haag mag zich beste leerbedrijf van 2008 noemen. Dat werd vandaag in Amersfoort bekend tijdens de verkiezing die kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO onder al haar sectoren had uitgeschreven. In totaal waren 72 bedrijven genomineerd uit de economisch-administratieve sectoren, de ICT en de sector Orde en veiligheid.

Volgens de jury zit opleiden de Beveiligingsdienst van de Tweede Kamer in het bloed. In korte tijd is er een goed geoutilleerde stageorganisatie opgebouwd. Leerlingen worden één-op-één begeleid. De dienst wil dat ze echt alles leren van het beveiligingsvak, van het begin tot het eind. Zelfs na de opleiding wordt er zelfs nog intensief meegedacht en meegekeken naar een geschikte functie, binnen of buiten de overheid.

Een stagiair: "Het is leuk om te worden opgeleid in het meest beveiligde gebied van Nederland. Je krijgt hier als stagiair een goede introductie en hebt de kans om alles te zien en mee te maken. De eerste weken sta je verbaasd over al die bekende Nederlanders die je hier ziet, maar aan die imponerende omgeving wen je snel. De minister-president is ook maar een mens."

Genomineerden

Naast de Beveiligingsdienst van de Tweede Kamer waren ook ICT-dienstverlener Caesar Groep in Utrecht en het Centraal Justitieel Incassobureau in Leeuwarden tot de laatste ronde doorgedrongen. De finalisten onderscheiden zich omdat ze prima opleiders zijn die leerlingen veel mogelijkheden en ondersteuning bieden. Ook hebben ze vaak hechte contacten met school. De finalisten staan verder open voor bijvoorbeeld gastlessen of bedrijfsbezoeken en denken volop mee over het onderwijs.

Beste praktijkopleider

Naast het beste leerbedrijf werd vandaag ook een prijs uitgereikt aan de beste praktijkopleider van 2008. Dat werd Lambèr Vugts, manager operations center bij Simac ICT Nederland in Veldhoven. Vugts staat bij de leerlingen bekend als een enthousiaste en betrokken praktijkopleider. Zijn jarenlange ervaring als ICT- en netwerkdocent in het opleidingscentrum van Randstad en in het onderwijs, maken dat hij stagiairs op een gerichte manier weet te motiveren en het maximale uit het leertraject te halen.

Vakjury

De vakjury bestaat uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en onderwijs. Aan de vakjuryprijs is een geldbedrag van 2.500 euro verbonden voor zowel het beste leerbedrijf als de beste opleider. Het is de bedoeling dat zij dit besteden aan een maatschappelijk relevant onderwijsproject.





http://www.ecabo.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,