Lambèr Vugts van Simac ICT is Beste Praktijkopleider 2008

25/11/2008 16:00

ECABO

Lambèr Vugts, manager operations center bij Simac ICT Nederland in Veldhoven, mag zich de Beste Praktijkopleider noemen van het jaar 2008. Dat werd vandaag in Amersfoort bekend tijdens de verkiezing die kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO onder al haar sectoren had uitgeschreven. In totaal waren 44 praktijkopleiders genomineerd uit de economisch-administratieve sectoren, de ICT en de sector Orde en veiligheid.

Vugts staat bij de leerlingen bekend als een enthousiaste en betrokken praktijkopleider. Zijn jarenlange ervaring als ICT- en netwerkdocent in het opleidingscentrum van Randstad en in het onderwijs, maakt dat hij stagiairs op een gerichte manier weet te motiveren en het maximale uit het leertraject weet te halen.

"Het is fantastisch werk om te doen," aldus Vugts, "Ik word er heel enthousiast van om de ICT-kennis die ik zelf in de jaren heb opgedaan over te dragen aan leerlingen. Voor mij is het belangrijk dat als een stagiar hier weer vertrekt, dat hij dan zegt: 'Dit was een 5-sterren stageplaats!'"

Stagiair Mohammad Moghtader over Lambèr Vugts: "Lambèr is iemand die wil dat je het uiterste uit jezelf haalt, maar stuurt je op een positieve manier. Hij zegt bijvoorbeeld: 'Het is goed wat je doet, maar het kan nog beter, en ik weet dat jij dat kan.' Dat geeft een enorme kick om door te gaan."

Genomineerden

Naast Lambèr Vugts, haalden nog twee praktijkopleiders de laatste ronde van de verkiezing. Dat waren de heer O. Acton, werkzaam bij Detaccount in Leiden en mevrouw G. Gaasendam, werkzaam bij NDC Mediagroep/Dagblad van het Noorden in Groningen.

Beste leerbedrijf

Vandaag is ook de prijs uitgereikt voor het beste leerbedrijf van 2008. Deze ging naar de Beveiligingsdienst van de Tweede Kamer der Staten Generaal.

Vakjury

De vakjury bestaat uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en onderwijs. Aan de vakjuryprijs is een geldbedrag van 2.500 euro verbonden voor zowel het beste leerbedrijf als de beste opleider. Het is de bedoeling dat zij dit besteden aan een maatschappelijk relevant onderwijsproject.

De jury was zeer te spreken over de kwaliteit en de verscheidenheid van de inzendingen. Bedrijven in alle mogelijke sectoren en van uiteenlopende omvang hebben oog voor het opleiden van hun medewerkers van de toekomst, zo komt duidelijk naar voren. Op de werkvloer lopen veel betrokken praktijkopleiders die hun kennis vol enthousiasme overdragen aan mbo-leerlingen.





http://www.ecabo.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,