Connexxion


Overeenstemming Connexxion en bonden Arnhem

Gezamenlijk persbericht van Connexxion, FNV en CNV

Op woensdagavond 19 november zijn bonden en Connexxion te Arnhem bijeen geweest. De vergadering is in goede harmonie verlopen.

Â

Bonden hadden de harde eis om nu tot concrete maatregelen te komen. De directie van Connexxion wilde zonder aantoonbare reden geen management wegsturen. Deze zijn over en weer besproken. Hiermee was de weg vrij om tot elkaar te komen. De belangen van alle medewerkers van Connexxion in Arnhem/Bemmel stonden centraal tijdens de besprekingen.

Kort de afspraken op een rijtje.


* De lijst met concrete verbeteracties zoals door de bonden aangegeven zal worden uitgewerkt met behulp van de leden van de vestigingscommissie. De afspraak is om te komen tot 8 tot 10 kernpunten die direct zullen worden aangepakt.
* Er wordt per 1 december een fulltime projectmanager aangesteld die de verbeteracties zal gaan aansturen. Ook zal de projectmanager het aanspreekpunt zijn voor de medewerkers van Arnhem/ Bemmel als zij mistanden/ onrechtmatigheden willen melden.
* De projectmanager zal de voortgang monitoren en rapporteren aan een stuurgroep. De stuurgroep bestaat uit de chauffeurs/kaderleden, vakbondsvertegenwoordigers FNV / CNV en twee vertegenwoordigers van de directie Connexxion Openbaar Vervoer. Driewekelijks komt de stuurgroep bij elkaar.
* De Ondernemingsraad van Connexxion Openbaar Vervoer zal worden opgeroepen zo snel mogelijk het proces 'Diensten en Roosters' op te pakken.

* Het huidige management Arnhem/Bemmel blijft verantwoordelijk voor de reguliere aansturing van de vestigingen.
* Bij concessiewinst medio april 2009 is de verwachting dat er een nieuw besturingsmodel van kracht zal worden.

Â

We vertrouwen erop met deze aanpak de juiste weg te zijn ingeslagen. Het leidt geen twijfel dat we nog veel te doen hebben Het belangrijkste is dat partijen samen weer gaan bouwen aan onderling respect en vertrouwen.

Innovatie

* Connexxion Drempel Vrij website

* OV-chipkaart live in Amstelland-Meerlanden en Haarlem IJmond