Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


Winter Efteling beter bereikbaar voor OV-reiziger

In de zomer rijden er vanuit Den Bosch en Tilburg speciale bussen naar de Efteling. In 2006/2007 reden er op drie weekenden na geen Efteling-bussen uit Den Bosch en Tilburg naar de Winter Efteling. Dit leidde toen tot chaotische toestanden.
Vorig jaar reden er alleen speciale bussen vanaf Tilburg NS naar de Winter Efteling. Het gevolg was dat de reizigers die via Den Bosch reisden konden kiezen uit twee mogelijkheden òf met de trein doorreizen naar Tilburg òf met een overvolle lijnbus naar de Winter Efteling.

De Reizigersorganisaties vinden dat de Openbaar Vervoer reizigers een goede busverbinding naar de Winter Efteling moet worden geboden. De afdeling ROVER-Brabant heeft vorig jaar actie gevoerd om zowel vanuit Den Bosch als Tilburg speciale bussen te laten rijden van en naar de Winter Efteling.

Bij de dienstregeling 2008/2009 rijden de speciale bussen gelukkig nu wel weer uit Den Bosch en Tilburg naar de Winter Efteling. Dit positieve resutaat is mede te danken aan de actie van ROVER. Pagina geplaatst: 25 november 2008