Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* November

Prinses Mxima 25 november 2008 bij rondetafelbijeenkomst over microfinanciering in Boekarest

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden was dinsdagochtend 25 november aanwezig bij een rondetafelbijeenkomst over microfinanciering in Boekarest, Roemenië.

Prinses Máxima besprak met de deelnemers aan de bijeenkomst het belang van een toegankelijke financiële sector. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Royal Bank of Scotland in Roemenië en werd bijgewoond door bankiers, microfinancieringsinstellingen en wet- en regelgevers.

's Middags ging Prinses Máxima op bezoek bij de ProCredit Bank. ProCredit Bank is een bank met de focus op het verlenen van kredieten aan kleine ondernemers, spaargedrag bevorderen en verantwoord bankieren. Prinses Máxima woonde een bijeenkomst bij met ouderen over financiële voorlichting en een les aan schoolkinderen over omgaan met geld.

De Prinses doet dit in het kader van haar werkzaamheden als lid van de VN-Adviseursgroep voor een Toegankelijke Financiële Sector. Namens deze adviseursgroep bespreekt zij met o.a. wetgevers en toezichthouders de belemmeringen voor het toegankelijk maken van financiële diensten aan, in het bijzonder, lage inkomensgroepen en het MKB. Belangrijke doelstellingen zijn het spaargedrag van mensen te bevorderen, systemen van kredietverstrekking te versterken, financiële transacties te vergemakkelijken en tegelijkertijd de consumenten voor te lichten en te beschermen tegen financiële risico's.

25 november 2008

* © RVD