Persberichten 25/11 middag

Regio, 25-11-2008

Katwijk Bekeuringen voor geen fietsverlichting De politie heeft dinsdag 25 november dertien bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die hun verlichting niet in orde hadden. Tussen 07.10 en 07.50 uur stond de politie op de Sandtlaan. Ondanks de bekeuringen viel het de politie op dat de verlichting bij veel (brom)fietsers wel in orde was.

Fietsverlichting De politie controleert in de donkere maanden voortdurend op de aanwezigheid van verlichting bij (brom)fietsers. Een bekeuring voor ondeugdelijke fietsverlichting/ reflectoren kost een fietser 20. De bekeuring is eenvoudig te voorkomen. Een reparatie is vaak goedkoper dan de bekeuring. Wil je meer informatie over fietsverlichting, kijk dan op www.fietslichtaan.nl.

Noorden Man veroorzaakt aanrijding met onverzekerde auto De politie heeft dinsdag 25 november rond 07.40 uur op de Noordse Dorpsweg een 39 jarige man uit Amstelveen aangehouden. Hij was met zijn auto tegen de auto van een 61 jarige vrouw uit Montfoort gereden. Er was alleen sprake van materiële schade. Wel bleek dat de auto van de man uit Amstelveen niet verzekerd was. Hij kreeg daar direct een boete van 380 euro voor die hij betaalde.

Schoonhoven Politie zoekt getuigen in aanrandingszaak De politie is op zoek naar getuigen die iets meer zouden kunnen vertellen over een 20 tot 23 jarige man die maandag 24 november rond 19.40 uur op de Groene Singel een 30 jarige vrouw uit Schoonhoven aanrandde. De vrouw liep vanaf de Rotterdamseweg in de richting van de Groene Singel toen zij stappen achter haar hoorde. Ter hoogte van De Ark werd ze door de man beetgepakt en onzedelijk betast. Ook probeerde de man haar naar de grond te krijgen. Als reactie sloeg de vrouw de man met haar tas en zette het op een schreeuwen. De man ging er vervolgens vandoor. Een passant die reageerde op het geschreeuw en de aanwijzingen van de vrouw zette nog wel de achtervolging op de man in maar raakte hem op de Albert Schweitzerlaan kwijt. De vrouw deed aangifte. De politie is met een onderzoek begonnen. Daarbij hoopt de politie op een reactie van een man en een vrouw die de aanrander en zijn achtervolger moeten hebben gezien. Zij worden gevraagd te bellen met de politie in Schoonhoven via 0900-8844. Ook andere mensen die informatie hebben die mogelijk kan leiden tot het oplossen van dit misdrijf kunnen met dit nummer bellen.