Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Stand van zaken agrologistiek 2008/9

25 november 2008 - kamerstuk

Kamerbrief waarin de minister, mede namens haar collega van Verkeer & Waterstaat , de kamer informeert over de voortgang van de Visie Agrologistiek, zoals daar zijn greenports, vervoer en innovatie.

Geachte Voorzitter,

Door middel van deze brief bericht ik u, mede namens de minister van Verkeer en Waterstaat, over de jaarlijkse voortgang met betrekking tot de Visie Agrologistiek (2002). Ik wil u graag attent op maken op de door het Platform Agrologistiek ingezette PR campagne: "2009 het jaar van de agrologistiek ". Er komen steeds meer concrete resultaten beschikbaar die aantonen dat het tegengaan van onnodige verkeersbewegingen door te clusteren, verbinden en regisseren, zijn vruchten afwerpt in economisch en ecologisch opzicht - minder verkeersbewegingen, minder brandstof, minder CO2-uitstoot en fijnstof. Er is gekozen voor een campagnematige opzet om meer impact te krijgen.
In deze brief wordt verder ingegaan op de greenports, co-modaal vervoer van versproducten, de impact van innovaties op de agrologisitiek, 'local to local' vervoer en het belang van goed functionerende logistieke netwerken voor de concurrentiepostie van de Europese Unie.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,

G. Verburg