Travel Unie International Nederland N.V.

Nieuw bij riu: acht hotels en kinderclub riuland

Rijswijk, 25 november 2008 â Riu Hotels & Resorts opent in seizoen 2008-2009 acht nieuwe hotels. Het gaat om drie Riu Palace Hotels op Jamaica, in Tunesie en in Mexico; drie Riu ClubHotels op Tenerife, in Kaapverdië en in Tunesië en twee Riu Classis Hotels op Jamaica en in Mexico. Daarnaast introduceert RIU een nieuw concept voor haar kinderclub onder de naam RiuLand, met themadagen en leeftijdsgebonden activiteiten.

Drie nieuwe Riu Palace Hotels
De Riu Palace Hotels zijn hotels met een exclusieve service, gelegen in een prachtige omgeving, waar ontspannen en genieten centraal staat. Op Jamaica is het Riu Tropical Bay na een zeer uitgebreide renovatie heropend als het Riu Palace Tropical Bay. Het hotel biedt, net als de andere Riu Palace hotels in de Caribbean, een zeer complete 24-uurs All Inclusive service met onder andere 24 uurs Room Service en het nieuwe à la carte Fusion restaurant waar gasten worden verrast met nieuwe smaaksensaties van hoog niveau. In Tunesië is er een derde Riu Palace hotel bijgekomen: het Riu Palace Hammamet Marhaba. Dit vijfsterrenhotel biedt alle services op all inclusive basis die de verwende Riu gast mag verwachten. In Mexico is het aanbod in de Riviera Nayarit bij Puerto Vallarta gecompleteerd met de opening van het Riu Palace Pacico. Dit hotel is direct gelegen aan het strand met uitzicht op de Stille Oceaan.

Drie nieuwe Riu ClubHotels
In de Riu ClubHotels zijn plezier en amusement altijd aanwezig, worden de zintuigen continu geprikkeld en worden gasten uitgenodigd tot deelname aan een van de vele activiteiten. Op Tenerife biedt Riu sinds deze winter het ClubHotel Riu Buena Vista. Dit hotel valt vooral op door haar grote aanbod familiekamers. De comfortabele familiekamers en villakamers huisvesten met gemak gezinnen met twee tot drie kinderen. Op Boavista in Kaapverdië staat het nieuwe ClubHotel Karamboa met 750 kamers. Het ligt pal op het strand van dit nog relatief onbekende eiland. In Tunesië opent RIU het nieuwe ClubHotel Riu Marco Polo. In dit hotel worden veel activiteiten georganiseerd en zijn diverse watersporten gratis, zoals waterfietsen, zeilen en windsurfen.

Twee nieuwe Riu Classic Hotels
In de Classic Hotels geldt het principe vrijheid-blijheid. Er is een activiteitenprogramma, maar minder intensief dan bij de ClubHotels. Op Jamaica staat sinds enkele maanden het gloednieuwe Riu Montego Bay. Het hotel ligt aan een privé-baai en biedt een gastronomisch aanbod in een ontspannen ambiance.
In Mexico opent het Riu Emerald Bay in het voorjaar van 2009 haar deuren op het mooie zandstrand van Mazatlan aan de Stille Oceaan. Dit hotel biedt 716 kamers met fraaie uitzichten en een uitgebreid aanbod aan ontspanningsmogelijkheden.

RiuLand
RiuLand is de vernieuwde kinderclub van alle 24 RIU ClubHotels wereldwijd. In RiuLand worden kinderen in twee groepen (4-7 jaar en 8-12 jaar) vermaakt met themadagen en leeftijdsgebonden activiteiten. Zo zijn er piratendagen met spannende spellen en verkleedpartijen en waterdagen waarop waterplezier centraal staat. De activiteiten richten zich vooral op het samen buiten spelen.