Politiebond ACP

25 november 2008

Hondengeleiders oordelen over voorstel minister

Door: Esmé Rijs

De conceptregeling voor hondengeleiders, zoals besproken in de CAO 2005-2008, is vandaag door de ACP aan de collega's uit deze groep voorgelegd.
Gerrit van de Kamp gaf vandaag tekst en uitleg bij de conceptregeling hondengeleiders.

Gerrit van de Kamp gaf vandaag tekst en uitleg bij de conceptregeling hondengeleiders.

Eerder had de ACP al aangekondigd dat iedereen die met een dienst- of speurhond werkt, welkom was. Daaraan was door de collega's massaal gehoor gegeven: meer dan 50 hondengeleiders uit alle regio's van het land waren vandaag vertegenwoordigd in het bondskantoor in Leusden. ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp (lid van de werkgroep hondengeleiders) gaf tekst en uitleg bij de conceptregeling. Er was ook uitgebreid de tijd voor het stellen en beantwoorden van vragen.

Aan het eind van de middag was het tijd voor het oordeel van de collega's. Dat was kort maar krachtig: het voorstel van de minister zoals het er nu ligt is onvoldoende. De hondengeleiders hebben Gerrit van de Kamp meegegeven dat het voorstel, zoals dat destijds door de CAO-werkgroep hondengeleiders is gedaan, als uitgangspunt moet gelden bij nieuwe gesprekken met de minister.

Met name het belang van het vak is in deze conceptregeling niet goed tot uiting gekomen, luidt het oordeel. Dat de hond geen huisdier is, maar gezien moet worden als wapen, vindt men ook niet terug. Het werk krijgt op deze manier niet de erkenning die nodig is. De ACP neemt deze boodschap mee terug naar het overleg met de minister over de regeling voor deze specifieke groep collega's.

De collega's hebben afgesproken de ACP op de hoogte te houden van ontwikkelingen in hun werkgebied via de mail: reactie@acp.nl
---