Kroon op het werk

Wouters Totaal Afbouw ontvangt estafettestokje voor succesvol verzuim- en (re)ïntegratiebeleid

LEUSDEN - Algemeen directeur Theo Wouters van Wouters Totaal Afbouw ontvangt woensdag 26 november het estafettestokje voor goed werkgeverschap van het Werkgeversforum Kroon op het Werk. Wouters Totaal Afbouw is genomineerd door ATC Amersfoort: directeur Frank Vissers overhandigt om 16.00 uur het estafettestokje. Hiermee krijgt Wouters Totaal afbouw de erkenning voor een duurzaam verzuim- en (re)ïntegratiebeleid.

In het personeelsbeleid van Wouters Totaal Afbouw staat de vitaliteit van de werknemers centraal. Dat houdt bijvoorbeeld in dat er om de twee weken een eigen bedrijfsarts langskomt om spreekuur te houden. Handig voor de zieken die thuiszitten, want dan kun je je collega`s zien, waardoor de afstand minder groot wordt. Verder is het in de loop der jaren gelukt om zieke mensen een andere, passende functie binnen het bedrijf te geven. Onlangs is aan werknemers ook nog een kosteloos `stoppen met roken` cursus aangeboden. Het gaat bij Wouters Totaal Afbouw om betrokkenheid van de werkgever aan de werknemers.

Wouters Totaal Afbouw is een afbouwbedrijf met diverse afdelingen zoals stukadoorswerk, schilderwerk, vloeren, tegelzetten en wand- en plafondsystemen. Met ATC Amersfoort wordt intensief samengewerkt om jonge mensen, die moeilijk bemiddelbaar zijn, een kans te geven op de arbeidsmarkt. Volgend jaar verhuist Wouters Totaal Afbouw naar Amersfoort.

De Kroontjesestafette
De Kroontjesestafette is een initiatief van het Werkgeversforum Kroon op het Werk en bouwt door op de Kroon op het Werk prijs die al sinds 1997 wordt uitgereikt. Door deze estafette wil het Werkgeversforum meer organisaties die opvallen door hun verzuim en (re)-integratiebeleid, op het spoor komen en wil zij meewerken aan het ontstaan of versterken van regionale netwerken, die worden gevoed door het Werkgeversforum Kroon op het Werk: het landelijke netwerk op het gebied van gezondheidsmanagement voor en door werkgevers.

De estafette is gestart bij organisaties die de afgelopen jaren genomineerd zijn geweest voor de Kroon op het Werk prijs. Elke organisatie die het estafettestokje krijgt, moet dit stokje binnen drie maanden weer doorgeven aan een organisatie in hun omgeving, die opvalt door de wijze waarop zij vorm geven aan hun verzuim- en (re)-integratiebeleid.

Inmiddels zijn er al meer dan 75 stokjes doorgegeven.

Meer informatie over de Kroontjesestafette en het Werkgeversforum Kroon op het Werk is te vinden op www.kroonophetwerk.nl. Poortwachter logo