Gemeente Lochem


Delegatie uit Zimbabwe bezoekt 2Switch

Elisabeth Muusha en Lloyd Mubaiwa zijn deze maand in de gemeente Lochem om te helpen het duurzame beleid van de gemeente verder vorm te geven. Om zich goed op de hoogte te stellen van de gang van zaken in Lochem en de regio, leggen zij talrijke werkbezoeken af. Hier bezoeken zij kringloopwinkel 2Switch in Lochem, onderdeel van een Gelderse organisatie die mensen helpt hun weg te vinden op de arbeidsmarkt.

Deze week kregen Muusha en Mubaiwa gezelschap van een milieukundige en een gezondheidskundige uit Zimbabwe. Het viertal bezoekt deze week onder andere de cursus duurzaam ondernemen voor bedrijven, de TU Twente, een cursusdag Duurzame Landbouw van ETC/Plattelandshuis Achterhoek en Liemers en afvalverzamel- en verwerkingsbedrijf Berkel Milieu.

Volgende week komen nog eens zeventien Zimbabwaanse sportbuurtwerkers om Lochem te verkennen op het gebied van sport, buurtwerk en onderwijs. Lochem nodigde deze groep uit om gezamenlijk te verkennen wat wij, als Lochemse samenleving, kunnen bijdragen aan een meer duurzame mondiale samenleving.

Het bezoek wordt dinsdag 25 november afgesloten met een grote publieksavond in de Gudulakerk in Lochem. Vanaf 19.30 uur is daar een aantrekkelijk programma met Afrikaanse en Nederlandse muziek, interviews en een presentatie van de conclusies. Iedereen is daar van harte welkom.