Provincie Antwerpen


Stop huiselijk geweld en zing uit volle borst mee met Katastroof, Coco Jr en An Nelissen in de Antwerpse Stadsfeestzaal

dinsdag 25 november - 16 uur - Antwerpen


----------
Op dinsdag 25 november wordt shoppend Antwerpen wakker geschud! Katastroof, Coco Jr. en An Nelissen maken de Antwerpse bevolking al zingend duidelijk dat huiselijk geweld moet stoppen. Iedereen kan komen mee genieten en zingen van 16 tot 16.30 uur in de Antwerpse stadsfeestzaal. Deze actie kadert in de VN dag tegen geweld op vrouwen. Het provinciebestuur wil hiermee de bevolking vooral sensibiliseren rond de problematiek van huiselijk geweld.

Op dinsdag 25 november, VN dag tegen geweld op vrouwen, organiseert de provincie Antwerpen een sensibilisatiecampagne tegen huiselijk geweld.

Huiselijke geweld is een beladen onderwerp, het gaat om de intieme leefsfeer van mensen. Het raakt gevoelens en taboes, normen en opvattingen over man - en vrouwrollen, seksualiteit, relaties, trots, fatsoen en eer. Het tast de fysieke en psychische integriteit van mensen (volwassenen en kinderen) aan en holt levenskwaliteit en toekomst uit. Belangrijk is dat geweld in gezinscontext voorkomen wordt, dat slachtoffers gepaste hulp krijgen bij het stoppen van geweld en bij herstel, en dat plegers een duidelijk signaal krijgen dat dit geweld maatschappelijk niet getolereerd kan worden.

Artiesten zetten zich in om de boodschap over te brengen

De jaarlijkse sensibilisatiecampagne inzake intrafamiliaal geweld naar aanleiding van 25 november, sinds 2002 georganiseerd door politie en stad Antwerpen, werd vanaf het eerste uur ondersteund door An Nelissen. Sinds 2004 werd de provincie betrokken en kreeg "meter" An Nelissen er een peter bij, Coco Jr. In 2005 schreef Coco Jr speciaal voor de campagne een lied "Oost West, thuis best, de illusie van een veilig nest" met bijhorende beklijvende videoclip in samenwerking met vele andere vrijwilligers.

Ondertussen zet ook Katastroof ,de Antwerpse muziekgroep, bekend om zijn macho-imago maar met een grote voeling voor maatschappelijk onrecht, zich mee in de strijd tegen intrafamiliaal geweld. Zij lanceerden in juni de single "Opsinjoorke" om het project Time-Out in de kijker te zetten. Time -Out leert daders van partnergeweld om hun agressie onder controle te houden. Het lied " Opsinjoorke" gaat over een oude traditie in Antwerpen en Mechelen, waarbij daders van partnergeweld in de late middeleeuwen door de buurt werden aangepakt door hen in een laken omhoog te gooien. In dit nummer worden daders opgeroepen om hun verantwoordelijkheid op te nemen en zich te laten begeleiden.

Programma Antwerpen 25 november

Op 25 november 2008 zullen An Nelissen en Coco Jr als gezicht voor de Provincie Antwerpen naar buiten treden en pins en kaartjes uitdelen aan de Antwerpse voorbijgangers met een slogan tegen intrafamiliaal geweld. Samen met Katastroof zullen ze al zingend de Antwerpse bevolking duidelijk maken dat zij samen met ons blijven ijveren tegen intrafamiliaal geweld.

In de Stadsfeestzaal houden zij een persconferentie om 16 uur. An zal speechen , Coco JR en Katastroof zullen hun lied brengen resp. "Oost, West, thuis best, de illusie van een veilig nest" en "Opsinjoorke".

Programma

15.40 uur:

An en Coco komen aan te Antwerpen Centraal vanuit Brussel waar een nationale persconferentie heeft plaats gevonden . Van daaruit gaan zij richting Stadsfeestzaal. Onderweg delen zij pins en kaartjes uit tegen huiselijk geweld.

16 uur:

Pers- en publieksmoment in de Stadsfeestzaal


- ontvangst door dhr De Cleyn, kabinetsmedwerker gedeputeerde M. Wellens
- Coco Jr brengt het lied: "Oost, West, thuis best, de illusie van een veilig nest"
- An Nelissen neemt het woord als meter van de sensibilisatiecampagne
- Katastroof brengt het lied "Opsinjoorke"

16.30 uur:

einde

Praktische info
wanneer:
Dinsdag 25 november 2008, 16 uur
waar:
Stadsfeestzaal, Meir 78, Hopland 31



Provincie Antwerpen