Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 11 november 2008

Boersma Sport introduceert Fit4Fun
Tieners moeten meer bewegen

Ze zitten op school in de lesbank of thuis achter de computer, communiceren met elkaar via msn of sms, kijken urenlang naar MTV of dvd's... tieners van vandaag zouden meer moeten bewegen!

Dat beweging en sport bijdraagt aan een goede gezondheid en een betere conditie, daarover is iedereen het inmiddels wel eens. Voor volwassenen zijn er vele fitnessprogramma's beschikbaar en is er keuze uit diverse trainingsmogelijkheden. Voor kinderen, met name tieners tussen de 12 en 16 jaar, zijn de mogelijkheden echter veel beperkter. Daarom introduceert Boersma Sport binnenkort Fit4Fun.

Hangen en zappen
'De laatste jaren is het percentage kinderen en tieners met overgewicht enorm gestegen', legt Huib Boersma van Boersma Sport uit. 'Dat heeft te maken met het veranderde voedingspatroon - de snackbars en McDonalds beleven immers hoogtijden -, maar ook met de manier waarop tieners tegenwoordig hun dag doorbrengen. De meeste van hen zitten als zij thuis zijn soms urenlang achter hun bureau omdat ze huiswerk moeten maken. En als ze vrij zijn, hangen ze graag maar een beetje achter hun computer of liggen ze op de bank te zappen. Veel bewegen is er dus niet bij en dat heeft op den duur effect op hun fysieke toestand. Juist in deze levensfase worden vetcellen ontwikkeld, die ze de rest van hun leven niet meer kwijtraken'

Fit is stoer
Fit4Fun is een trainingsprogramma dat tieners weer in beweging moet krijgen. Het is een fitnesscursus van tien weken, speciaal ontwikkeld voor tieners in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar. Leuk is, dat er verschillende trainingen met elkaar worden gecombineerd, zodat het niet saai wordt. Er is eerst een warming up met afwisselend kickfun, spinning of tae bo, daarna wordt er een klein halfuurtje aan krachttraining gedaan en er wordt afgesloten met buikspiertraining. Er wordt daardoor zowel gewerkt aan uithoudingsvermogen als aan kracht, lenigheid en coördinatie. De trainingen vinden plaats op ritmische achtergrondmuziek. Aan het eind van de tien lessen hebben de deelnemers niet alleen ontdekt dat fitness leuk en stoer kan zijn, maar hebben ze kennisgemaakt met verschillende trainingsvormen en kunnen ze gemotiveerd een keuze maken voor een vervolgtraining.

Eerst kennismaken
De cursus Fit4Fun start bij Boersma Sport op 25 november aanstaande. De trainingen vinden plaats elke dinsdag van 16.00 tot 17.00 uur. De kosten voor een cursus van tien lessen bedragen ¤ 50,00. Op 25 november kan iedereen eerst vrijblijvend een kennismakingstraining volgen. Bij veel belangstelling zal het aantal trainingsuren worden uitgebreid. Inschrijven of meer informatie opvragen kan telefonisch via 033 4757717 of www.boersmasport.nl

Noot voor de redactie (