Gemeente Eersel


Uitnodiging presentatie schetsontwerpen Cultuurstraat

Op dinsdag 25 november a.s. vindt om 18:45 uur in Sociaal cultureel centrum de Muzenval (Dijk 7 te Eersel) de presentatie van de schetsontwerpen "cultuurstraat" plaats. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze bijeenkomst bij te komen wonen. De zaal is open vanaf 18:30 uur.

Wat houdt het project "cultuurstraat" in?

De cultuurstraat is een kunstproject dat in kerkdorp Eersel gaat plaatsvinden. Het doel van de cultuurstraat is kunst en cultuur(historie) in kerkdorp Eersel te "verbinden". Met de cultuurstraat willen we verschillende aspecten onder de aandacht brengen zoals cultuurhistorie, natuur, moderne beeldende kunst, participatie, presentatie en profilering van Eersel.

In het voorjaar 2008 heeft er een startbijeenkomst plaatsgevonden. Tijdens deze openbare bijeenkomst hebben inwoners van Eersel hun ideeën en aandachtspunten kenbaar gemaakt. Vervolgens heeft de stuurgroep, bestaande uit vertegenwoordigers uit de kunst & cultuursector en gemeente Eersel, een opdrachtomschrijving opgesteld. Op basis van hun portofolio zijn er vier kunstenaars c.q. ontwerpers gevraagd een schetsontwerp voor de cultuurstraat te maken. Deze vier kunstenaars c.q. ontwerpers presenteren hun ontwerp op 25 november a.s. Tijdens deze avond krijgt u de mogelijkheid om de verschillende ontwerpen te beoordelen en uw visie kenbaar te maken aan de stuurgroep. De stuurgroep adviseert uiteindelijk het college van de gemeente Eersel over welke kunstenaar c.q. ontwerper het definitieve ontwerp mag gaan maken.

Programma van de avond:

18:30 uur ontvangst met koffie en thee

18:45 uur welkomstwoord door wethouder Van der Hamsvoord

19:00 uur presentatie ontwerp 1 door ontwerpbureau Blom & Moors

19:15 uur presentatie ontwerp 2 door Nick Seijkens

19:30 uur presentatie ontwerp 3 door Marc Ruygrok

19:45 uur presentatie ontwerp 4 door Handle with Care

20:00 uur gelegenheid tot het stellen van vragen

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met mevrouw N. Burgemeester van team Welzijn, gemeente Eersel, bereikbaar via het centrale telefoonnummer 0497-531300.