Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Haags hiphop- en reggaetalent op dinsdag 25 november in café De Paap

Onder de naam Haags Pop Podium Avond organiseert de R.G. Ruijs Stichting om de twee weken een concertavond in café De Paap. Elke keer treden twee talentvolle Haagse acts op. Vaak gaat het daarbij om nieuwe groepen, die op deze manier worden voorgesteld aan het publiek. Ook zijn er regelmatig CD-presentaties. De Haags Pop Podium Avonden zijn in de afgelopen zes jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste optreedplekken voor Haagse bands. Tijdens de Haags Pop Podium Avond op DINSDAG 25 NOVEMBER wordt in cafe De Paap opgetreden door de funk/hiphopband HIDO en reggaezangeres Lady K Wida.

HIDO
Deze zevenkoppige hiphop-funk live act is opgericht in 1998 en heeft sindsdien menig hoofd doen knikken. "Een genot om te zien" (3VOOR12), "Hiphop zoals het hoort" (BkBeats), "Een enorme show" (Westerpop). In 2007 verscheen de eerste EP 'Introducing HIDO', dit jaar alweer gevolgd door een nieuwe EP. Bezetting: Vastah! (MC), NIKSone (MC), Bass (sax), Guus (bas), Da Big W (gitaar), Tristan (toetsen) en Alex (drums).

LADY K WIDA
Rishma Kewita Bhajan is een vrouwelijke toaster met een opmerkelijk krachtige stem. De zangeres tourt sinds 2000 door Nederland als lid van de reggaegroep Poor Man Friend en treedt sinds dit jaar ook op als soloartieste onder de naam Lady K Wida. Zo was de zangeres dit jaar o.a. te zien op Parkpop. Haar debuutalbum verschijnt binnenkort op het befaamde Black Star label. Als voorloper wordt de single 'One man woman' uitgebracht waarop Lady K Wida samenwerkt met de Jamaicaanse reggaester Yellowman.

Haags Pop Podium Avond - Dinsdag 15 november - 21.00 uur. Café De Paap is gevestigd aan de Papestraat 32 in Den Haag. Entree gratis.

Meer informatie:

HIDO - www.hido.nl
Lady K Wida - www.myspace.com/ladykwida
R.G. Ruijs Stichting - www.stichtingruijs.nl
Haags Pop Podium - www.haagspoppodium.nl
De Paap - www.depaap.nl