Gemeente Bronckhorst
---


Bestuurlijke bekrachtiging samenwerking brandweerkorpsen Bronckhorst en Doesburg

De Brandweerkorpsen van Doesburg en Bronckhorst (Steenderen) werken al sinds jaar en dag samen. Deze praktische samenwerking wordt op dinsdag 25 november bestuurlijk bekrachtigd door burgemeester Overweg van Doesburg en burgemeester Aalderink van de gemeente Bronckhorst.

Verschillende veiligheidsregio's
Voor de inwoners verandert er door deze samenwerkingsovereenkomst niets. Het gaat hier om de bestuurlijke intentie van de formele vastlegging van deze samenwerking. Het opstellen van de officiële samenwerkingsovereenkomst had nog heel wat voeten in aarde, aangezien Doesburg tot een andere veiligheidsregio behoort. Doesburg behoort tot Hulpverleningsdienst Gelderland Midden en de gemeente Bronckhorst maakt deel uit van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG). Belangrijk is dat de alarmcentrale van de veiligheidsregio VNOG weet welk brandweerkorps gewaarschuwd moet worden om tijdverlies te voorkomen.

Brandweer Doesburg sneller ter plaatse in Voor- en Achter-Drempt e.o. De reden om dit gebied over te dragen is dat de Brandweer van de gemeente Doesburg hier sneller ter plaatse kan zijn dan de Brandweer van de gemeente Bronckhorst. Vergelijkbare afspraken zijn er ook met andere omliggende gemeenten, maar omdat Doesburg tot een andere veiligheidsregio behoort met een andere alarmcentrale, zijn aparte afspraken noodzakelijk.

Tot op heden zijn er louter informele afspraken over het verrichten van een aantal repressieve brandweertaken door het brandweerkorps van Doesburg op het grondgebied van de gemeente Bronckhorst. In grote lijnen gaat het hier om het gebied vanaf de gemeentegrens met Doesburg tot aan Hoog-Keppel en ten noorden van de Oude IJssel met de kernen Achter-Drempt en Voor-Drempt.

Hengelo (Gld), 14 november 2008

Geachte persrelatie,

U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn:

Dinsdag 25 november a.s. aanvang 19.30 uur in restaurant de IJsselhoeve in Doesburg.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Jacqueline Willemsen, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 68.


---- --