Provincie Antwerpen


Nieuwe minibus moet mobiliteit van personen met een beperking in de provincie aanzienlijk verbeteren

Inhuldiging van de nieuwe bus voor Dienst Aangepast Vervoer voor mensen met een handicap - Gemeente Duffel sluit zich als 7de gemeente aan

Dinsdag 25 november- 13.15 uur- Sint-Katelijne-Waver

De Dienst Aangepast Vervoer krijgt dinsdag 25 november een gloednieuw minibusje om nog meer mensen met een beperking te kunnen vervoeren! De uitbreiding kadert in de samenwerking tussen de provincie en de gemeenten Lint, Putte, Lier, Sint-Katelijne-Waver, Heist-op-den-Berg, en Berlaar. Begin dit jaar engageerden deze partners zich om een gezamenlijke dienstverlening uit te bouwen. Ook de gemeente Duffel heeft nu beslist om mee in het project te stappen.

Het provinciebestuur wil samen met de lokale besturen het aanbod aangepast vervoer voor personen met mobiliteitsbeperkingen in de provincie uitbreiden en verbeteren. Veel personen met een handicap ervaren immers naast hun fysieke handicap heel wat bijkomende drempels om zich te kunnen verplaatsen met het openbaar vervoer.

In kader van de overeenkomst tussen het provinciebestuur, 6 gemeenten en De ARK is een nieuwe bus aangekocht en omgebouwd om aan deze territoriale uitbreiding van aangepast vervoer tegemoet te komen. De minibus werd zo omgebouwd dat 3 personen met een rolstoel vervoerd kunnen worden. Daarnaast zijn er nog drie zitplaatsen voorzien. Op 25 november wordt deze bus ingehuldigd.

Naast de gemeenten Lint, Putte, Lier, Sint-Katelijne-Waver, Heist-op-den-Berg, en Berlaar wil nu ook de gemeente Duffel haar inwoners met mobiliteitsproblemen deze kwaliteitsvolle dienstverlening aanbieden. Deze uitbreiding van de overeenkomst dienstverlening aangepast vervoer wordt op 25 november door alle deelnemende partners ondertekend.

Graag nodigen wij u uit op de inhuldiging, ondertekening en persconferentie op dinsdag 25 november om 13.15 uur. De samenwerkingsverbanden en dienst aangepast vervoer zullen worden toegelicht. Alle betrokken gemeenten zullen aanwezig zijn en een aantal gebruikers zullen meteen het nieuwe busje kunnen uittesten!

Programma

13 uur:

Onthaal

13.15 uur:

Verwelkoming door schepen Hilde Van de Werf van St- Katelijne -Waver

13.20 uur:

Inleiding door gedeputeerde Marc Wellens, bevoegd voor welzijn

13.25 uur:

Toelichting busproject

13.35 uur:

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst door alle partijen

13.45 uur:

Inhuldiging van de nieuwe bus.

Fotoshoot: overhandiging van de sleutels door gedeputeerde Marc Wellens en groepsfoto partners

14 uur:

Receptie

Praktische info

wanneer:

dinsdag 25 november van 13.15 uur tot 14.30 uur

waar:

Gemeentehuis Sint-Katelijne-Waver, Lemanstraat 63, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Bevestiging

Ja, ik ben aanwezig Nee, niet aanwezig maar ik wens wel de persmap toegestuurd te krijgen

Perscontact:

Ann Stuckens
Dienst Welzijn en Gezondheid | Team Kansen
Aangepast vervoer
Boomgaardstraat 22 | 2600 Antwerpen
T 03 240 56 55
ann.stuckens@welzijn.provant.be