Imtech NV

Published: 07:30 25.11.2008 GMT+1 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0006055329

Imtech: 82 miljoen euro orders in Spaanse industriële markt

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) is één van de sterkste spelers in de Spaanse industriële markt. Onlangs heeft Imtech een aantal contracten voor shutdowns, uitbreiding, upgrading, onderhoud en beheer ontvangen van de olie- en gasindustrie en staalindustrie met een totale waarde van 82 miljoen euro. Evenals in andere Europese landen het geval is, is Imtech ook in Spanje steeds vaker betrokken bij innovatieve initiatieven in de markt van alternatieve energie.

In Spanje is Imtech, naast een breed technisch dienstenpallet in gebouwen, actief met haar kernactiviteiten industriële assemblage, industrieel onderhoud, industriële shutdowns, technische upgrading, renovatie en industriële services. De concentratie ligt op de groeiende olie- en gasindustrie. Vanuit een tiental verschillende locaties in het zuiden, midden en noorden van Spanje bedient Imtech tientallen grote en middelgrote opdrachtgevers. De focus ligt primair op uitvoering van werktuigbouwkundige technische processen, maar meer en meer is Imtech - geheel conform de Imtech-strategie - actief met werkzaamheden op het gebied van elektrotechniek en instrumentatie waarvoor een competentiecentrum is opgericht.

Maintenance-contract voor Cepsa-raffinaderijen in San Roque, Tenerife en Huelva In opdracht van Cepsa, de grootste Spaanse olie- en gasonderneming verzorgt Imtech in de periode tot en met 2011 het volledige industriële mechanische onderhoud op de raffinaderijen van Cepsa in San Roque, Tenerife en Huelva. De waarde van dit contract bedraagt ruim 20 miljoen euro.

Upgrading van Cepsa-raffinaderijen in Huelva, San Roque en La Coruña In opdracht van de Cepsa is Imtech al enige maanden bezig met de complete mechanische technologie voor de grootschalige meerjarige uitbreiding van de productiecapaciteit van de Reformed Light Naphthas (RLN) fabriek op de Ràbina raffinaderij in Huelva. Hierdoor wordt de productiviteit van de raffinaderij verhoogd met 220.000 ton benzeen en 75 ton waterstof per jaar. Additioneel is opdracht verworven voor de elektrotechniek en instrumentatie van een deel van deze uitbreiding. In de Cepsa-raffinaderijen in San Roque verzorgt Imtech tevens de vernieuwing van een vacuümunit en een complexe shutdown van een hightech kraakinstallatie, alsmede diverse onderhoudservices. Imtech is ook betrokken bij een shutdown van een Fluid Cat Cracking plant (FCC plant) op de raffinaderij van de olie- en gasonderneming Repsol in La Coruña, inclusief een reparatie aan de smeltoven.

Alternatieve energie
Imtech streeft naar verdere uitbreiding van haar industriële positie en richt zich meer en meer op de markt van alternatieve energie. Deze strategie werpt zijn vruchten af. In opdracht van Abener, een energieproducent die via zonnepanelen zonne-energie omzet in elektriciteit, verzorgt Imtech op een thermische zonnepanelen plant in San Lucar la Mayor (niet ver van Sevilla) een upgrading van de mechanische processen in het hart van de fabriek. Voor Abener verzorgt Imtech tevens de werktuigbouwkundige technologie voor een biodieselfabriek in San Roque. In opdracht van Acciona verzorgt Imtech een uitbreiding van de thermische zonnecellenfabriek La Risca Badajoz. Ook in opdracht van Isolux in Castellón, realiseert Imtech alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige oplossingen voor een nieuwe biodieselfabriek. Op een BP-raffinaderij die eveneens is gevestigd in Castellón realiseert Imtech een innovatieve warmte-/krachtcentrale.

Staalindustrie
In opdracht van staalproducent Aceriniox verzorgt Imtech een grote shutdown met een aanvullend maintenance-contract op de plant in Algeciras in Andalusië. Ook bij de staalproducent ArcelorMittal in Asturias worden diverse maintenance-activiteiten uitgevoerd.

Meer informatie
Media:
Analisten & beleggers:
Pieter Koenders
Manager Corporate Communications
T: +31 (0)6 5574 6585
E: pieter.koenders@imtech.eu www.imtech.eu
Jeroen Leenaers
Manager Investor Relations
T: +31 (0)182 543 504
E: jeroen.leenaers@imtech.eu www.imtech.eu

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met meer dan 19.000 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van ruim 3,3 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten buildings, industry en infra/mobility in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oost-Europa, de UK, Ierland en Spanje en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 15.000 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, milieu, water en mobiliteit. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Midkap Index. Het aandeel Imtech is tevens opgenomen in de Dow Jones STOXX 600 index.

pdf-versie persbericht

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda The Netherlands Phone +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Our website: http://www.imtech.eu