Politie Zeeland


---


W-2278-2008 Overvallenteam boekt weer resultaat
Het overvallenteam van politie Zeeland heeft op 20 november jl. een 22-jarige Rotterdammer en een 29-jarige Vlissinger aangehouden.
Beide mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval op een juwelier aan de Scheldestraat in Vlissingen, die op 4 juli dit jaar plaatsvond.
Op vrijdagochtend 4 juli j.l., rond 11.15 uur, werd de juwelier aan de Scheldestraat overvallen. De 29-jarige Vlissinger wordt verdacht van betrokkenheid bij de voorbereiding van deze overval. De Rotterdammer pleegde de overval en bedreigde de eigenaresse van de winkel met een wapen, om sieraden met onbekende waarde af te geven.
Direct na de overval werd de omgeving afgezet en zijn alle mogelijke vluchtroutes nagelopen. Verder zijn er een sporenonderzoek en buurtonderzoek ingesteld. Dit leidde niet direct tot een oplossing van de zaak.
In augustus van dit jaar heeft het overvallenteam, dat overvallen in Vlissingen en Middelburg uit 2007 en 2008 onderzoekt, zich over deze zaak gebogen. De zaak is vervolgens op dinsdag 28 oktober jl. behandeld in Opsporing Verzocht. Na deze uitzending kreeg de politie diverse tips over de sieraden binnen. Door deze tips konden uiteindelijk de twee mannen worden aangehouden. Een deel van de gestolen sieraden werd namelijk teruggevonden bij één van de verdachten.
Met de aanhouding van beide mannen denkt de politie de overval op de juwelier te hebben opgelost.
De verdachten zijn op 21 november voorgeleid aan de rechter-commissaris.

R-2279-2008 Ongevallen door gladheid
Afgelopen nacht rond 01.40 uur is op de Noteneeweg in Terneuzen een automobilist een woning binnengereden.
De bestuurder, een 20-jarige Terneuzenaar, kwam uit de richting van de Katspolderweg en wilde rechtsafslaan de Noteneeweg in.
Hij raakte in de slip en reed de pui van een woning binnen.
De woning en de auto liepen aanzienlijke schade op.
De man raakte niet gewond.
Op de Wemeldingsezandweg in Kapelle is om 02.35 uur een 19-jarige automobiliste uit die plaats in de slip gekomen en in de sloot terechtgekomen.
Zij raakte niet gewond.





Politie Zeeland