Stagiairs geven stageplek 7,3

25/11/2008 07:00

Laurens Simonse Groep

Stagiairs gaven een half jaar geleden hun stageplaats gemiddeld een 6. Uit de StudentenBureau Stagemonitor, een onderzoek wat elk half jaar uitgevoerd wordt door StudentenBureau, blijkt dat stagiairs meer tevreden zijn met hun stageplek. Stagiairs geven nu gemiddeld een 7,3. (Terwijl de gemiddelde stagevergoeding gedaald is van EUR 275 bruto per maand naar EUR 255,22.)

Ondanks de hogere beoordeling, hebben stagiairs nog wel tips voor stagebedrijven. Vanuit het stagebedrijf zien stagiairs graag meer betrokkenheid bij de stageopdracht. Ook zegt 38% van de stagiairs dat de stagebegeleiding van het bedrijf er professioneler en gerichter uit mag zien. Daarnaast vindt 22% dat de stagebegeleider van het bedrijf beter bereikbaar moet zijn voor korte overleggen tussendoor. Nog een tip van de stagiairs voor de stagebedrijven is, dat het bedrijf een contactpersoon aanwijst in het bedrijf waaraan stagiairs alles kunnen vragen.

Volgens Laurens Simonse, directeur van de Laurens Simonse Groep, zijn de stagiairs meer tevreden over hun stages omdat bedrijven door de kredietcrisis positiever naar stagiairs kijken. Stagiairs worden meer bij de bedrijfsprocessen betrokken en worden als werknemer beschouwd. Het gevoel van acceptatie binnen het stagebedrijf en de stagewerkzaamheden bepalen voor de stagiairs of de stage-ervaring positief dan wel negatief is, zegt Laurens Simonse.

Tevens blijkt uit de StudentenBureau Stagemonitor dat huidige stagiairs in vergelijking met een half jaar geleden en vorig jaar, sneller een stage vinden. Vorig jaar vond 76% in minder dan twee maanden een stage. In mei 2008 vond 68% binnen twee maanden een stage. Nu vindt 85% van de stagiairs in minder dan twee maanden een stageplek. Daarnaast geeft 51% aan ook al eens een stageplaats aangeboden te hebben gekregen door een bedrijf. Desalniettemin geeft de StudentenBureau Stagemonitor aan dat 24% zijn/ haar stageplek gevonden heeft via het eigen netwerk en 21% vindt via het internet een stageplaats.

StudentenBureau is een bemiddelingsorganisatie in stages en afstudeeropdrachten en maakt onderdeel uit van Laurens Simonse Groep.





http://www.studentenbureau.nl