Gemeente Oldebroek


50 euro voor iedereen met een laag inkomen

December is voor veel mensen een dure maand. Iets extra´s kunt u vast wel gebruiken. Zeker als u een bijstandsuitkering heeft, of een ander inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Dan komt u in aanmerking voor een gift van ¤ 50,-. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiertoe de beleidsregels eenmalige uitkering sociale minima 2008 opgesteld.

De eenmalige gift van ¤ 50,- heeft geen invloed op uitkering en toeslagen. U komt dus niet voor onaangename verrassingen te staan.

Hoe komt u in aanmerking voor deze gift?
Als u in 2008:

·een uitkering ontvangt op grond van de Wet werk en bijstand, of
·kwijtschelding heeft ontvangen van de gemeentelijke belastingen, of
·bijzondere bijstand heeft toegekend gekregen en u geen draagkracht had krijgt u automatisch in december 2008 de eenmalige uitkering toegekend. U ontvangt het bedrag van ¤ 50,- op het bij ons bekende rekeningnummer. U hoeft dus geen aanvraagformulier in te dienen.

Ook als u in 2008 een beroep doet op de declaratieregeling, hoeft u niet apart een aanvraagformulier in te vullen. Als u namelijk in aanmerking komt voor de declaratieregeling, krijgt u ook automatisch het bedrag van ¤ 50,- uitbetaald.

Behoort u niet tot bovengenoemde doelgroepen?
Op www.50eurovoorminima.nl kunt u snel en eenvoudig berekenen of u recht heeft op de gift. Hier is ook meer informatie te vinden over de aanvraagprocedure. Wie geen toegang heeft tot internet kan ook telefonisch contact opnemen met de sectie Sociale Zaken, elke werkdag van 9.00-10.00 uur en van 13.00-14.00 uur. Het aanvraagformulier eenmalige uitkering sociale minima 2008 kunt u afhalen in het gemeentehuis (balie sociale zaken) in Oldebroek of het dorpskantoor in Wezep. U kunt het formulier ook downloaden op de website: www.oldebroek.nl (onder het kopje Samenleving/Werk en inkomen). Het aanvraagformulier met bijbehorende bewijsstukken moet u uiterlijk vóór 1 februari 2009 inleveren.

Meer informatie
U vindt meer informatie op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid www.szw.nl, de website www.50eurovoorminima.nl en de website van de gemeente Oldebroek www.oldebroek.nl

Andere regelingen
Als u in aanmerking komt voor eenmalige gift van ¤ 50,- is het mogelijk dat u ook in aanmerking komt voor andere minimaregelingen van de gemeente. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld bijzondere bijstand of langdurigheidstoeslag. Meer informatie hierover vindt u op de website van de gemeente of informeert u bij de balie sociale zaken in het gemeentehuis in Oldebroek.