Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Capelle aan den IJssel, 26 november 2008

Quion kiest voor rating van haar service activiteiten definitief voor Fitch

Quion heeft een definitieve keuze gemaakt voor Fitch Ratings. Sinds 2004 laat Quion de kwaliteit van haar dienstverlening jaarlijks beoordelen. Quion was de eerste hypotheekservicer in continentaal Europa die door twee onafhankelijke rating agencies werd beoordeeld. Deze jaarlijkse beoordelingen geven een extra impuls aan de kwaliteitsverbetering en dragen zo bij aan betrouwbare kapitaalmarkttransacties van hypotheken die door Quion worden begeleid.

"We hebben voor Fitch gekozen", zegt Kees Engel (directievoorzitter Quion), "omdat we een grotere toegevoegde waarde ervaren in de samenwerking met- en bij de wijze van kwaliteitsbeoordeling door Fitch. Daarnaast is Quion sinds 1 januari 2008, SAS70 Type II gecertificeerd en hebben we gemerkt dat een tweede rating geen extra voordelen geeft."

De keuze voor Fitch Ratings betekent dat Quion zich niet meer door Moody's laat beoordelen.

Over Quion
Quion richt zich, naast het aantrekken van funding voor distributiepartners, op de volledige begeleiding van hypotheken voor derden. Quion beschikt over ratings van Fitch Ratings Limited en Moody's Services Limited voor zowel primary als special servicing. Fitch Ratings gaf Quion de hoogste rating voor de special servicing dienstverlening in de Nederlandse markt. Quion is SAS 70 Type I en Type II gecertificeerd. Quion beheert een portefeuille van ruim 23 miljard en het klantportfolio bestaat uit nationale- en internationale financiële instellingen.