Ingezonden persbericht


Van de Scheur Logistiek eerste Nederlandse transportbedrijf met mega semi-dieplader

Machinetransport veilig en droog; 4.50 meter breed en 3.20 meter hoog

Vianen, 25 november 2008 ­ Van de Scheur Logistiek in Vianen heeft haar mogelijkheden om grote objecten zoals machines te vervoeren en eventueel op te slaan drastisch uitgebreid. Het bedrijf is namelijk het eerste Nederlandse transportbedrijf dat een vierassige luchtgeveerde mega semi-dieplader van Stasse Transporttechniek in gebruik neemt. De semi-dieplader, uitgevoerd in de huiskleuren van Van de Scheur, heeft een opbouw die tot 3,20 meter hoog en 4,50 meter breed is uit te draaien. Hierdoor is deze lage trailer bij uitstek geschikt voor het vervoeren van grote machines.

semi dieplader achterkant
Door de ingebruikname van de mega semi-dieplader van Stasse vergroot Van de Scheur de transportmogelijkheden voor zijn klanten. Zo zijn te vervoeren goederen, bijvoorbeeld grote machines, via de bovenkant en de zijkant in te laden. De verbreedbare schuifzeilen opbouw van deze megaoplegger zorgt ervoor dat de zeilen eenvoudig naar beneden vallen nadat de machine op de trailer is geplaatst. Dit biedt grote voordelen. Zo moeten machines bij andere grote opleggers met de hand overspannen worden met zeil; een tijdrovende klus. Met deze megatrailer is dit niet langer het geval. Klanten zien deze tijdbesparing terug in de transportkosten. Kortom: deze nieuwe trailer biedt voordelig, veilig en droog transport voor zelfs de grootste machines.

"De transportsector is zeer concurrerend", zegt Kees Hendriks, Facilitair manager bij Van de Scheur Logistiek. "Als opslag- en distributiebedrijf moet je je onderscheiden van de concurrentie. Dit betekent dat je transportkosten laag moet houden, snel moet kunnen leveren en de kwaliteit van transportprocessen naar een hoger plan moet brengen. Dit maken we mogelijk met de ingebruikname van de mega semi-dieplader van Stasse. We kunnen met deze oplegger de grootste machines snel, veilig en droog vervoeren. We zijn er dan ook trots op dat we als eerste Nederlandse bedrijf deze oplegger kunnen inzetten."

Over Van de Scheur Logistiek
Van de Scheur Logistiek is een traditioneel familiebedrijf dat met z'n tijd mee gaat. Van de Scheur werd in 1956 opgericht door Gijs van de Scheur. In 1966 maakte Gijs van de Scheur de overstap naar Vianen, en opende daar een opslag- en distributiebedrijf. Daarmee werden de fundamenten van het huidige bedrijf gelegd, dat sinds 2002 ook bestaat uit een beveiligd warehouse in Lelystad. Tegenwoordig zwaait zijn zoon Henk van de Scheur de scepter over het bedrijf. Met een team van specialisten zorgt Van de Scheur Logistiek voor de uitvoering van alle logistieke uitdagingen. Met de combinatie van Transport & Warehousing, Project- en Secure Logistics en Value Added Services (VAS) heeft Van de Scheur Logistiek het 'one-stop-shopping'-concept in huis. Betrouwbaarheid, efficiëntie, flexibiliteit en transparantie zijn daarbij de uitgangspunten.