Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen /Harfsen - ongevallen door gladheid               |

Door de gladheid hebben zich maandag 24 november verschillende ongevallen voorgedaan. De ambulancedienst had het vooral druk in verband met het vervoer van gevallen verkeersdeelnemers. In enkele gevallen moest een sleepbedrijf beschadigde auto's wegslepen.


De eerste aanrijding ten gevolge van de gladheid werd rond 08.00 uur gemeld. Op de Braakhekkeweg in Harfsen was een 29-jarige Deventenaar met zijn auto in een flauwe bocht in een slip geraakt en tegen een boom gebotst. De auto moest worden afgesleept.


Een 20-jarige jongeman uit Warnsveld raakte omstreeks 08.50 uur op de toegangsweg bij park Bronsbergen met zijn auto in een slip en kwam hierdoor op de verkeerde weghelft. Hier botste hij tegen de auto van een 53-jarige inwoonster uit Twello.


Op de Martinetsingel in Zutphen vonden aan het eind van de middag twee ongevallen plaats. Een 53-jarige Zutphenaar gleed met zijn auto tegen een hekje waardoor schade ontstond. Nagenoeg op dezelfde plaats kwam een 20-jarige Zutphense met haar auto dwars op de rijbaan te staan en werd aangetikt door een 43-jarige Zutphense automobiliste die eveneens door de gladheid niet meer op tijd kon stoppen.


Op de Braamkamp is een fietsster ongelukkig komen te vallen. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een zelfde transport onderging een 67-jarige vrouw uit Eefde. Zij was op de Rijkenhage komen te vallen. Omstanders dekten haar toe met dekens omdat de ambulance nog bij het vorige ongeval was ingezet.


Tot slot raakte in de nacht van maandag op dinsdag 25 november op de Oude Kanonsdijk in Zutphen een 23-jarige automobilist uit Zutphen door de gladheid van de weg. Hij kwam met z'n auto in een greppel terecht en de auto moest worden afgesleept.

|     |Zutphen - aanrijding met ambulance tijdens spoedtransport |

Een ambulance met aan boord een patiënt die met spoed naar het ziekenhuis moest worden vervoerd, is maandag 24 november betrokken geraakt bij een ongeval op de Den Elterweg/ Jo Spierlaan in Zutphen. De ambulance kon nog wel doorrijden naar het ziekenhuis.


De aanrijding gebeurde omstreeks 14.10 uur toen een ambulancechauffeur met een spoedtransport over de Den Elterweg richting het ziekenhuis reed. Bij de kruising met de Jo Spierlaan moest hij linksaf en wilde hiervoor enkele naar links voorgesorteerde auto's rechts passeren. Een 79-jarige Zutphenaar had dit kennelijk niet in de gaten en er ontstond een aanrijding met zijn auto. De ambulance heeft de patiënt eerst bij het ziekenhuis afgeleverd waarna de gewaarschuwde politie beide bestuurders kon spreken.

|     |Lochem - inbraak                                          |

Bij en bedrijf aan de Bierstraat in Lochem is in de nacht van zondag op maandag 24 november ingebroken. De buit bestond onder meer uit kettingen, armbanden en horloges.


Men kwam binnen door een raam te forceren. Hierna werd het pand doorzocht en ging men er met de buit vandoor. Het bedrijf moet de totale schade nog inventariseren. De politie is een onderzoek begonnen.

|     |Zutphen - openstaande boete                               |

Een verkeersovertreding zorgde ervoor dat een 41-jarige Arnhemmer maandagavond 24 november op het politiebureau in Zutphen terecht kwam. Hij moest nog een openstaande boete betalen.


Surveillerende agenten zagen de man rond 22.45 uur een verkeersovertreding op de Laarstraat plegen. De man reed in verboden richting en de agenten besloten de bestuurder aan te spreken. Bij controle bleek hij nog een boete te moeten betalen, waarna hij naar het politiebureau werd meegenomen. Hier werd de boete betaald en werd een bekeuring voor de verkeersovertreding afgewikkeld.


Einde berichten


-----------------------

(





(



---- --